Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ieri ca va sesiza Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in legatura cu comercializarea unor medicamente antidiabetice orale care trebuiau eliberate gratuit prin
Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ieri ca va sesiza Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in legatura cu comercializarea unor medicamente antidiabetice orale care trebuiau eliberate gratuit prin Programul national si va cere sanctionarea celor care se fac vinovati pentru aceasta. "Am cerut Casei sa spuna cum au fost facute negocierile privind introducerea pe piata a unor medicamente antidiabetice orale, altele decat cele prevazute in Programul national si care sunt eliberate gratuit. De asemenea, am cerut in scris sa mi se explice de ce negocierile pentru respectivele medicamente (compensate 100% din pretul de referinta) deci pentru care bolnavii trebuie sa platesca o anumita suma, au fost facute numai cu anumiti furnizori si nu cu toti", a spus ieri Nicolaescu. Ministrul a adaugat ca nu este ilegal ca in farmacii sa apara si alte antidiabetice orale decat cele prevazute in Programul national, dar vrea ca preturile in cazul noilor produse sa fie negociate si, mai mult, pacientii sa primeasca medicatia gratuita asa cum este prevazut. Nicolaescu a precizat ca, in urma controalelor efectuate in cateva farmacii din Targu Mures si Bucuresti, a constatat ca 26 de persoane au platit intre 1 leu si 100 de lei noi pentru medicamentele antidiabetice, in conditiile in care acestea puteau fi procurate gratuit. De aceea, el cere tuturor bolnavilor carora li s-au cerut bani pentru respectivele medicamente sa mearga la farmacii si sa-si ceara banii inapoi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.