Kurt Cobain, fostul solist al trupei Nirvana, a ajuns anul acesta pe primul loc in topul celebritatilor pe care moartea nu le impiedica sa-si sporeasca averea. Cantaretul, care s-a sinucis in 1994 la varsta de 27 de ani, i-a suflat primul loc lui Elv
Kurt Cobain, fostul solist al trupei Nirvana, a ajuns anul acesta pe primul loc in topul celebritatilor pe care moartea nu le impiedica sa-si sporeasca averea. Cantaretul, care s-a sinucis in 1994 la varsta de 27 de ani, i-a suflat primul loc lui Elvis Presley, care a dominat vreme de cinci ani clasamentul celor mai bogate celebritati decedate, intocmit de prestigioasa revista Forbes. La alcatuirea acestui top, revista citata a luat in considerare veniturile pe care le obtin mostenitorii vedetelor din show business, savantilor de renume, altor personalitati de rasunet, prin comercializarea drepturilor de autor si a numelui celebrelor rude sau din utilizarea imaginii acestora in clipuri publicitare sau in alte activitati comerciale.
Cobain a "casigat" in decurs de un an, din octombrie 2005 pana in octombrie anul acesta, in jur de 50 de milioane de dolari de pe urma drepturilor de autor legate de muzica sa. El a reusit sa urce pe primul loc in clasamentul Forbes de anul acesta datorita faptului ca vaduva sa Courtney Love a vandut companiei PrimeWave cele 25% din drepturile pe care le detinea din catalogul muzical al formatiei "Nirvana". Cobain, care era dependent de heroina, a ramas o figura extrem de populara la mai bine de un deceniu dupa ce trupul sau a fost descoperit fara viata in casa sa din Seattle. Solistul se impuscase in cap. In ultima parte a vietii sale, el se simtea incorsetat de statutul de celebritate internationala care nu se potrivea deloc cu originile sale modeste. "Celebritatea este ultimul lucru pe care mi l-as fi dorit", spunea el la un moment dat.
Elvis Presley, decedat in 1977, a coborat pe locul al doilea pentru prima data din 2001, dar a castigat, totusi, suma de 42 de milioane de dolari. Creatorul benzilor desenate "Peanuts", Charles Schulz, ale carui creatii sunt publicate in mii de jurnale din intreaga lume, ocupa pozitia a treia in top, cu 35 de milioane de dolari. Pe locul patru se afla solistul trupei britanice Beatles, John Lennon, asasinat la New York de catre un fan nebun in 1980, cu 24 de milioane de dolari, iar pe locul cinci savantul Albert Einstein, cu 20 de milioane de dolari. Numele lui Einstein este utilizat pentru jocurile video educative "Baby Einstein", foarte populare in Statele Unite. Andy Warhol s-a clasat al saselea, urmat de scriitorul american Theodor <<Dr Seuss>> Geisel si solistul Ray Charles. Pe ultimele locuri ale topului 10 se situeaza Marilyn Monroe si legenda muzicii country Johnny Cash. Au ramas pe dinafara scriitorul JRR Tolkien (Stapanul Inelelor), fostul beatle George Harrison si legenda muzicii raggae Bob Marley.
"Pentru anumite staruri, moartea nu inseamna sfarsitul. Ba dimpotriva, munca lor devine mai valoroasa, imaginea lor devine legenda, motiv pentru care uneori dupa moarte numarul fanilor lor se mareste", a precizat un purtator de cuvant de la Forbes. Va prezentam mai jos topul zece al celor mai bogate celebritati care nu mai sunt in viata si sumele castigate in decurs de un an: 1. Kurt Cobain (50 milioane dolari); 2. Elvis Presley (42 milioane dolari); 3. Charles Schulz (35 milioane dolari); 4. John Lennon (24 milioane dolari); 5. Albert Einstein (20 milioane dolari); 6. Andy Warhol (19 milioane dolari); 7. Dr Seuss/Theodor Geisel (10 milioane dolari); 8. Ray Charles (10 milioane dolari); 9. Marilyn Monroe (8 milioane dolari); 10. Johnny Cash (8 milioane dolari).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.