Elicopterul prabusit, marti, in lacul de acumulare Golesti, din judetul Arges, precum si cutia neagra a aparatului, au fost gasite, ieri, de echipele de interventie. Scafandrii au gasit cabina elicopterului, fundul lacului, urmand ca aceasta sa fie
Elicopterul prabusit, marti, in lacul de acumulare Golesti, din judetul Arges, precum si cutia neagra a aparatului, au fost gasite, ieri, de echipele de interventie. Scafandrii au gasit cabina elicopterului, fundul lacului, urmand ca aceasta sa fie adusa la mal pentru investigatii. Aparatul de zbor a fost descoperit cu rotile in sus, afundat in mal, ceea ce ingreuneaza scoaterea lui din apa. Scafandrii au gasit ieri dimineata trupul comandorului Adrian Marinescu. La inchiderea editiei, fusesera gasite si trupurile celorlalti doi membri ai echipajului.
Moarte violenta
Moartea comandorului Adrian Marinescu a fost violenta, producandu-se in momentul impactului elicopterului in care se afla cu apa lacului de acumulare Golesti. Corpul comandorului a fost dus la centrul medico-legal Pitesti, unde s-a constatat ca decesul nu a survenit in urma inecului. Potrivit Mediafax, moartea pilotului a fost violenta, acesta suferind politraumatisme, fractura de coloana, de gamba si torace, plagi toracice si faciale.
Anchetatorii efectueaza investigatii si pentru a se stabili cum s-a produs accidentul, atat la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni, de unde proveneau cei trei, cat si la fata locului. Ei au audiat mai multi martori, insa declaratiile acestora sunt contradictorii, unii dintre ei sustinand ca motorul aparatului era in functiune la impactul cu apa lacului, in timp ce altii au spus ca acesta se oprise in aer. De asemenea, vor fi analizate convorbirile radio. Ultima convorbire cu echipajul elicopterului a avut loc atunci cand aparatul de zbor se afla in zona localitatii Campina. Conform procedurilor, elicopterele Puma vor ramane la sol pana la finalizarea anchetei. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.