Parlamentul European a cerut Moscovei "sa autorizeze o ancheta internationala independenta" cu privire la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia. Legislativul comunitar "condamna, in termenii cei mai vii, asasinarea Annei Politkovskaia si invita d
Parlamentul European a cerut Moscovei "sa autorizeze o ancheta internationala independenta" cu privire la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia. Legislativul comunitar "condamna, in termenii cei mai vii, asasinarea Annei Politkovskaia si invita de urgenta" Moscova "sa autorizeze o ancheta internationala independenta, impartiala si eficienta pentru a-i identifica si pedepsi pe cei responsabili de aceasta crima", se arata in rezolutia adoptata ieri de parlamentarii europeni, care solicita, totodata, UE si Consiliului Europei "sa urmareasca indeaproape aceste anchete". Intre timp, ancheta in cazul Politkovskaia pare sa avanseze, investigatiile producand primii suspecti, potrivit cotidianului Kommersant, citat de Rompres. Fosti politisti rusi care au lucrat in Cecenia sunt banuiti de implicare in asasinarea jurnalistei, scrie publicatia rusa, referitor la superiorii fostului locotent de Politie, Serghei Lapin, condamnat la 11 ani de detentie in martie 2005, pentru uciderea, in Cecenia, a unui civil, dupa mai multe articole scrise de Anna Politkovskaia in care denunta aceasta crima. Jurnalista rusa "a fost prima care i-a denuntat pe responsabilii acestei crime - locotenentul de politie criminala din cadrul Departamentului de Interne de la Nijnevartovsk, Serghei Lapin, si superiorii sai - Aleksandr Prilepin si Valeri Minin", noteaza Kommersant, amintind ca acestia din urma "sunt cautati inca" pentru crima din Cecenia. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.