Expertul pentru Europa si Eurasia al secretarului american de stat, Condoleezza Rice, a facut pentru Jurnalul National o trecere in revista a asa-zisei ""diplomatii a petrolului si gazelor naturale"" a Rusiei. Matt Bryza a discutat si despre implicat
Expertul pentru Europa si Eurasia al secretarului american de stat, Condoleezza Rice, a facut pentru Jurnalul National o trecere in revista a asa-zisei ""diplomatii a petrolului si gazelor naturale"" a Rusiei. Matt Bryza a discutat si despre implicatiile acestei politici asupra Romaniei si a intregii Europe.

Jurnalul National: Securitatea energetica a devenit in ultima vreme una dintre cele mai importante preocupari ale Europei. Abia acum constientizam cat de mult depindem de Rusia si de fostele state sovietice pentru ca in locuintele noastre sa fie cald. Cum ati caracteriza politica Rusiei (prin intermediul Gazprom) in acest domeniu: drept o practica sovietica, una capitalista sau de-a dreptul santaj?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.