Ziua Europeana a Justitiei Civile a readus ieri pe tapet problemele grave cu care se confrunta magistratii romani, cu doar doua luni inainte de intrarea oficiala in UE. Cea mai grava problema, pe langa lipsa de personal, supraaglomerarea magistratilo

Ziua Europeana a Justitiei Civile a readus ieri pe tapet problemele grave cu care se confrunta magistratii romani, cu doar doua luni inainte de intrarea oficiala in UE. Cea mai grava problema, pe langa lipsa de personal, supraaglomerarea magistratilor sau nemultumirea salariala, pare a fi felul in care se modifica in ultimul timp actele normative.

Potrivit presedintelui Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu (foto), multe dintre aceste schimbari legislative rapide provoaca doar confuzie, contrazicand alte norme neabrogate. ""Spre exemplu, in materia reabilitarii, se prevede o data ca hotararea poate fi atacata cu apel si recurs. Legea de modificare a introdus insa o prevedere potrivit careia nu pot fi supuse apelului hotararile de reabilitare. Care dintre cele doua norme ar trebui aplicata?"", a intrebat presedintele Curtii de Apel Bucuresti.

In opinia lui Lupascu, printre motivele pentru care noile legi ale Romaniei ajung sa ""se calce pe picioare"" cu cele deja in vigoare se afla si lipsa oricarei consultari cu magistratii. ""Legile nu trebuie sa se nasca in laborator, pentru ca apar erori. Cu toate acestea, dupa episodul in care CSM nu a fost consultat in privinta modificarii Codului de procedura penala, acum cu doua zile, a fost publicat regulamentul DNA, dat din nou, fara ca CSM sa fi fost consultat"", a sustinut magistratul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.