Greii telecomunicatiilor romanesti au intrat in razboi. Numarul proceselor creste de la o saptamana la alta, iar taberele se schimba din mers. RomTelecom a dezgropat securea razboiului impotriva Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (A

Greii telecomunicatiilor romanesti au intrat in razboi. Numarul proceselor creste de la o saptamana la alta, iar taberele se schimba din mers. RomTelecom a dezgropat securea razboiului impotriva Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), acuzand reglementari excesive. Operatorul este obligat sa practice tarife atat de mici, incat ii pun in pericol investitiile, spun reprezentantii sai.

ULTIMUL PROCES. RomTelecom a contestat in instanta un proces-verbal incheiat de ANRC pe baza caruia i se pregatesc noi sanctiuni, pentru ca nu poate asigura tuturor abonatilor facilitatea de preselectare a transportatorului. Lasand la o parte chestiunile tehnice, asta inseamna ca operatorul este obligat sa cumpere si sa instaleze peste noapte echipamente de ultima generatie. ""Este necesara achizitionarea unor echipamente si programe noi ce implica o investitie de aproximativ sase milioane de euro"", ne-a declarat Catalin Dima, director executiv juridic si corporate affairs RomTelecom.

Ieri a intrat in hora si Vodafone, care ia partea ANRC, dupa ce a dat in judecata Autoritatea in urma cu cateva luni, tot din cauza tarifelor de interconectare. Ce-i drept, ANRC a dat dovada de inconsecventa, anuntand ca se pregateste sa amane reducerea tarifelor de interconectare practicate de Orange si Vodafone. Asta, in contextul disputei cu RomTelecom, cu care se aliase in litigiul cu mobilii.

Tot ANRC este acuzata ca nu ia seama la metodele folosite de operatorii alternativi de telefonie pentru a castiga clienti. Dupa ce a pierdut aproape un milion de clienti pe telefonie in doi ani, RomTelecom iese la atac impotriva cablistilor, anuntand lansarea unor servicii de televiziune prin satelit. Batalia se anunta stransa, fiecare oferind clientilor si telefonie fixa, si internet, si televiziune.

ANRC a respins acuzatiile referitoare la tratamentul diferit aplicat operatorilor si sustine ca amanarea cu un an a celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Vodafone si Orange nu inseamna renuntarea la acest proiect.

Alt moment tensionat este legat de licitatia pentru ultimele doua licente 3G romanesti, contestata atat de Cosmote, cat si de Radiocom, dupa ce RCS&RDS si Zapp au fost declarate castigatoare de IGCTI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.