La meciurile din etapa a 13-a a Ligii I, jucatorii si arbitrii vor intra pe teren purtand tricouri inscriptionate cu sloganul ""Rasismul strica fotbalul"" si vor afisa un banner care va contine acelasi mesaj. Totodata, copiii de mingi vor fi ec
La meciurile din etapa a 13-a a Ligii I, jucatorii si arbitrii vor intra pe teren purtand tricouri inscriptionate cu sloganul ""Rasismul strica fotbalul"" si vor afisa un banner care va contine acelasi mesaj.


Totodata, copiii de mingi vor fi echipati in acelasi gen de tricouri, pe care le vor purta pe intreaga durata a partidelor. Acest demers face parte din campania nationala ""Rasismul strica fotbalul"", care va avea loc in perioada 27-29 octombrie, in cadrul ""Saptamanii de Actiune Impotriva Rasismului"", ce se desfasoara la nivel european.
A
ctiunea, care a fost initiata de FRF in parteneriat cu Roma Initiative Office, Agentia de Monitorizare a Presei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si European Roma Grassroots Organisation, are ca scop prevenirea manifestarilor rasiste pe stadioane si promovarea dialogului social prin fotbal, si mai cuprinde si alte manifestari, printre care si un miniturneu de fotbal. Actiuni asemanatoare s-au desfasurat si in Spania (foto), unde rasismul luase amploare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.