Valentin Protopopescu, "Marci ale inconstientului. Eseuri de psihanaliza exploratorie"
Editura Paralela 45 lanseaza astazi, cu incepere de la orele 17.30, la Libraria Teatrului National din Bucuresti, un nou volum al cunoscutului eseist Valenti
Valentin Protopopescu, "Marci ale inconstientului. Eseuri de psihanaliza exploratorie"
Editura Paralela 45 lanseaza astazi, cu incepere de la orele 17.30, la Libraria Teatrului National din Bucuresti, un nou volum al cunoscutului eseist Valentin Protopopescu: "Marci ale inconstientului. Eseuri de psihanaliza exploratorie". Aparuta in Colectia "Avanpost", cartea, prezentata de editura drept "cea mai taioasa analiza a elitelor culturale romanesti de astazi", strange laolalta cateva zeci de eseuri si articole publicate de autor in ultimii ani, perioada in care s-a impus ca unul dintre cei mai activi si mai convingatori "intelectuali de opinie" de la noi. Absolvent de filozofie, specializat in psihanaliza, Valentin Protopopescu preda la Universitatea Nationala de Teatru si Film, este realizator de emisiuni la Societatea Romana de Radiodifuziune si redactor-sef al revistei "aLtitudini". La lansarea de astazi, care va avea loc in prezenta autorului, va vorbi Ion Bogdan Lefter. Amfitrion: Lucian Pricop, director editorial al Paralelei 45. (D.C.)
"Dictionarul biografic al literaturii romane"
Ieri a avut loc la Cluj o noua lansare, dupa cea bucuresteana, a "Dictionarului biografic al literaturii romane" coordonat de Aurel Sasu si aparut la aceeasi editura Paralela 45. In cele doua volume insumand aproximativ 2000 de pagini, "Dictionarul..." ofera informatii despre 2301 scriitori de la inceputurile literaturii romane pana in prezent. Lansarea clujeana a avut loc la Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga". Au vorbit: Stefan Borbely, Irina Petras, Ioan Muslea, Mircea Muthu si autorul "Dictionarului...", Aurel Sasu. (Ov.S.P.)
Joseph Delaney,
"Secretul Vraciului"
Editura Corint Junior a lansat cea de a treia carte din seria "Cronicile Wardstone" de Joseph Delaney (primele doua fiind "Ucenicul Vraciului" si "Blestemul Vraciului". In "Secretul Vraciului" noptile devin mai lungi si este timpul ca Tom si magistrul sau sa se retraga la Anglezrake, la casa de iarna a Vraciului. Tom a auzit ca este un loc sinistru si amenintator, dar nimic nu-l poate pregati pe deplin sufleteste pentru ceea ce va intalni acolo. Caci atat casa, cat si intreaga mlastina Anglezarke mustesc de secrete despre tineretea Vraciului. Secrete care sunt pe cale sa iasa la iveala si care pot starni haosul in tot Comitatul... La studiourile Warner Bros. se afla in productie filmul inspirat de prima carte a "Cronicilor...". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.