Petanque, jocul cu bile atat de popular in Franta, face primii pasi si in tara noastra. In cadru organizat se practica de doar trei luni, Romania urmand sa participe la primul campionat mondial in 2007. In tara noastra, acest sport a aparut razl

Petanque, jocul cu bile atat de popular in Franta, face primii pasi si in tara noastra. In cadru organizat se practica de doar trei luni, Romania urmand sa participe la primul campionat mondial in 2007.

In tara noastra, acest sport a aparut razlet de cativa ani, insa se practica in mod organizat de numai trei luni. Aceasta dupa ce, in urma cu putin timp, s-a infiintat Asociatia Petanque Romania, cu sprijinul diasporei din Belgia. In acest interval s-au organizat competitii atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, printre care Cluj sau Galati. Desi mai interesati de aceste concursuri s-au aratat pana acum cetatenii francezi si belgieni din Romania, initiativa a fost apreciata de forurile internationale de profil. Astfel, tara noastra a fost invitata anul acesta la Cupa Mondiala de la Grenoble, in calitate de observator, iar anul viitor va participa pentru prima data in concurs, la Cupa Mondiala din Thailanda.

COMPETITIE. In scopul popularizarii acestui sport in tara noastra, Asociatia Petanque Romania si Comunitatea Romanilor din Belgia vor organiza duminica, 29 octombrie, Cupa Presei la Petanque. Competitia se va desfasura pe terenurile amenajate la Piata de Gros Bucuresti Berceni, Bulevardul Metalurgiei nr. 132, Stand A, incepand cu ora 12:00. Mai multe detalii despre concurs se pot gasi pe site-ul www.petanqueromania.ro.

ISTORIC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.