Bucurestenii asista la o explozie de cartiere rezidentiale care vor aduce pe piata 10.000 de noi apartamente in viitorii 5-6 ani. Se afla deja in constructie 19 mari proiecte de peste 150 de locuinte fiecare.

Noile cartiere se ridica atat in interiorul orasului, cat si la principalele intrari si iesiri din oras. ""Asistam la o explozie de ansambluri rezidentiale mai mari sau mai mici, insa noi am identificat 19 proiecte mari, de peste 150 de locuinte fiecare"", a spus Ilinca Paun, reprezentantul Colliers International. Ea spune ca numai aceste 19 proiecte vor oferi pe piata circa 10.000 de apartamente care vor fi livrate in urmatorii 5-6 ani. Pana la finele lui 2007, vor fi finalizate numai 4.000 de apartamente, din care 70% sunt deja vandute.

PRETURI. Preturile variaza in functie de suprafete, locatie, nivel de finisare. ""Am facut un studiu pentru apartamentele de trei camere de unde a rezultat ca preturile acestora variaza intre 86.000-260.000 de euro, in conditiile unor suprafete cuprinse intre 80-153 de metri patrati"", a mai declarat Ilinca Paun. Aceste preturi vor creste in medie cu 10%-15% pe an si investitorii care au achizitionat din faza de proiect o locuinta in cartierul Asmita Gardens si-au dublat deja investitia. In Bucuresti vor apare noi zone de dezvoltare, dupa ce zonele traditionale Pipera-Tunari, Corbeanca- Mogosoaia si Cernica-Popesti-Leordeni sunt deja speculate si foarte aglomerate. ""Aparitia noii sosele de centura si constructia Autostrazii Bucuresti - Ploiesti conduce la aparitia unor stele in imobiliar. Este vorba despre Saftica, Moara Vlasiei, Corbeanca si Tames"", a declarat Vlad Sabadus, director general ASCO Properties. Dezvoltatorii se vor orienta in urmatorii doi ani spre constructia de locuinte pentru familii cu venituri medii, de pana la 1.000 euro. In prezent, constructiile noi sunt destinate familiilor cu venituri de 1.500-2.500 de euro.