Consiliul Local Deva a cumparat un teren de 3 hectare contra sumei de 157.000 euro (fara TVA), in ciuda faptului ca in urma cu doar cateva luni a vandut in aceeasi zona 12 hectare de teren pentru 150.000 euro (fara TVA). Achizitia este explicata

Consiliul Local Deva a cumparat un teren de 3 hectare contra sumei de 157.000 euro (fara TVA), in ciuda faptului ca in urma cu doar cateva luni a vandut in aceeasi zona 12 hectare de teren pentru 150.000 euro (fara TVA).

Achizitia este explicata de CL prin faptul ca nu dispune de terenuri pentru familiile tinere care doresc sa-si ridice case si carora li s-au atribuit cu drept de folosinta gratuita parcele de teren inca din anul 2004. Consilierii au ""uitat"" insa ca in urma cu doar patru luni au aprobat vanzarea prin licitatie a unui teren de aproximativ 12 hectare, situat in apropierea celui cumparat acum.

La licitatia efectuata in luna iunie opt societati comerciale au cumparat documentatia. Firma castigatoare, SC Sanca SRL Deva, a oferit doar 1,26 euro/mp, fata de 1,20 euro/mp cat era pretul de pornire al licitatiei, desi expertii imobiliari spun ca valoarea unui metru patrat de teren in zona se situeaza intre 20 si 100 de euro/mp. La licitatie nu s-au cerut prea multe documente, ci doar un extras de cont din care sa rezulte ca firma dispune de un milion de euro in cont. Nimic in plus.

Explicatia primarului Devei, Mircia Muntean, fata de cele intamplate e simpla: ""Am vandut terenul pentru ca nu vroiam ca tinerii sa-si construiasca locuintele departe unul de altul"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.