LPF a decis ieri ca partida Univ. Craiova - Ceahlaul, programata astazi, in 16-imile de finala ale Cupei Romaniei, sa inceapa la ora 12, si nu la ora 14, asa cum era anuntat initial. Masura a fost luata deoarece Universitatea joaca vineri, de la ora
LPF a decis ieri ca partida Univ. Craiova - Ceahlaul, programata astazi, in 16-imile de finala ale Cupei Romaniei, sa inceapa la ora 12, si nu la ora 14, asa cum era anuntat initial. Masura a fost luata deoarece Universitatea joaca vineri, de la ora 15, la Caracal, cu Pandurii Tg. Jiu, in etapa a 13-a din Liga I. Decizia luata de o comisie a ligii a fost anticipata de Adrian Mititelu, patronul oltenilor, care a acuzat LPF si FRF ca fac jocul lui Marin Condescu, presedintele Pandurilor. "Sunt tare dezamagit ca cei de la Liga, si in special Dumitru Dragomir, nu se implica in scandalul acestui meci cu Pandurii. Craiova joaca miercuri dupa-amiaza in cupa, la Brasov, si la nici 46 de ore este pusa sa joace in campionat. Pentru Pandurii si acest Condescu au putut sa programeze meciul de cupa la Tg. Jiu. Este o rusine cum un om precum Condescu a inceput sa dicteze in fotbalul romanesc", a spus Mititelu inainte de anuntul ligii. "Vom juca vineri cu Pandurii si vom incerca sa dam totul, sa le demonstram ca Universitatea are o echipa care sa se bata si impotriva sistemului", a adaugat Mititelu. Universitatea a cerut amanarea pentru duminica a meciului cu Pandurii, din etapa a 13-a, deoarece vineri, cand a fost programat initial, nu s-ar respecta regula potrivit careia o echipa nu poate disputa doua jocuri in interval mai mic de 48 de ore. Dupa mai multe discutii cu oficialii de la Pandurii, craiovenii au propus o solutie de compromis, ca meciul sa se dispute sambata, la Caracal. Tot sambata, la Caracal, este programat si meciul dintre divizionara secunda din localitate si FCM Targoviste, care trebuie sa se dispute la ora 11. Pentru protejarea gazonului de la Caracal, Universitatea a propus ca meciul din Liga a II-a sa se dispute la Craiova, insa oficialii de la FC Caracal nu au fost de acord. O alta solutie propusa de oficialii olteni a fost aceea ca meciul dintre Craiova si Pandurii sa se dispute sambata, la ora 12,30, iar partida FC Caracal - FCM Targoviste sa se joace de la ora 15, pentru ca echipele din primul esalon sa poata beneficia de un teren cat mai bun, varianta fiind insa respinsa de Pandurii.
St. Stoica: "Craiova va fi un fel de Bilbao al Romaniei"
Antrenorul craiovean Stefan Stoica a declarat ca doreste sa transforme Universitatea "intr-un fel de Athletic Bilbao al fotbalului romanesc", echipa spaniola fiind una la care evolueaza numai jucatori din Tara Bascilor. "Eu spun ca jucatorii de fotbal sunt ca niste actori, iar cei de la Craiova, la inceputul campionatului, au jucat numai in filme de proasta calitate. Nu-mi place sa procedez cu jucatorii mei asa cum au procedat antrenorii cu mine. Le spun de fiecare data numai lucruri frumoase, pentru a nu-i deranja. Vreau sa fac din Craiova, cu acesti copii minunati, un fel de Athletic Bilbao al fotbalului romanesc", a spus Stoica. Tehnicianul oltean spera ca a reusit sa-i remonteze din punct de vedere psihic pe jucatorii de la Universitatea. "Am gasit la Craiova o echipa ai carei jucatori erau terminati, cu moralul la pamant. Sper si cred ca am reusit sa-i remontez psihic, iar pana la finalul acestui tur de campionat trebuie sa dam totul din noi pentru a aduna cat mai multe puncte, care sa ne ofere linistea la iarna", a precizat Stoica. Altfel, presedintele CA al Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat ca isi doreste ca echipa olteana sa aiba un parcurs cat mai lung in Cupa Romaniei, desi au fost in club voci care au spus ca toata atentia ar trebui sa fie indreptata spre campionat. "Ma intereseaza Cupa Romaniei si vreau sa merg cat mai departe, chiar daca din interior au fost multi care au spus sa ne axam doar pe campionat. Dorinta mea este sa ajungem cat mai sus in Cupa Romaniei, poate chiar in finala", a spus Mititelu. Acesta a mai declarat ca s-a impacat cu primarul Craiovei, Adrian Solomon. "Am convenit sa ingropam securea razboiului cel putin pentru binele acestui oras si al echipei. Ii astept pe cei de la Primarie la meciuri si sper sa nu mai existe scandalurile de alta data", a declarat Mititelu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.