Romanii traiesc cu antenele GSM deasupra capului, cu suspiciunea ca, amplasate prea aproape, acestea ar putea sa le faca rau. Reprezentantii Institutului de Sanatate Publica spun ca nu sunt fonduri suficiente si laboratoare dotate pentru efectuarea d

Romanii traiesc cu antenele GSM deasupra capului, cu suspiciunea ca, amplasate prea aproape, acestea ar putea sa le faca rau. Reprezentantii Institutului de Sanatate Publica spun ca nu sunt fonduri suficiente si laboratoare dotate pentru efectuarea de masuratori de campuri electromagnetice, in timp ce angajatii Palatului Victoria primesc sporuri de antena, conform Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC).

In urma unor masuratori s-a dovedit ca limitele normale ale campului electromagnetic in interiorul Palatului Guvernului sunt depasite si s-a hotarat ca personalul de acolo sa beneficieze de anumite sporuri. Functionarii publici care desfasoara activitate in autoritati si institutii in care functioneaza instalatii care genereaza campuri electromagnetice de inalta frecventa primesc un spor de pana la 10% din salariul de baza.

ALTA LEGE! Nu acelasi lucru se intampla si cu oamenii de rand. Companiile de telefonie mobila de pe piata romaneasca liciteaza cu administratorii de bloc si, contra unor chirii substantiale, permit amplasarea unor BS-uri (unitati compuse din mai multe antene de receptie si emisie a microundelor), se arata in studiul APC. Asociatia a trimis adrese catre primariile din Bucuresti si din tara, prin care s-a solicitat analizarea posibilitatii elaborarii unui proiect de hotarare a Consiliului Local prin care sa fie interzisa amplasarea acestor antene pe terasa imobilelor cu destinatia de locuinta, in apropierea scolilor si spitalelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.