Utilizarea excesiva a telefoanelor mobile afecteaza productia de sperma, informeaza editia electronica a cotidianului Independent. Microundele emise de telefoane reduc mobilitatea, numarul si calitatea spermatozoizilor la aproape jumatate. Cercet
Utilizarea excesiva a telefoanelor mobile afecteaza productia de sperma, informeaza editia electronica a cotidianului Independent. Microundele emise de telefoane reduc mobilitatea, numarul si calitatea spermatozoizilor la aproape jumatate. Cercetatorii de le Reproductive Research Center de la Cleveland Clinic Foundation, Ohio, au constatat ca barbatii care utilizau in exces telefonul, adica peste 4 ore pe zi, aveau cel mai mic numar de spermatozoizi, cu 22% mai scazut decat in cazul celor care nu foloseau telefonul foarte des.
Un studiu realizat de o echipa de cercetatori suedezi concluzioneaza ca rezidentii din zonele rurale, unde sunt de obicei plasate antenele de telefonie mobila, sunt mai expusi riscurilor de a le fi afectata sanatatea din cauza semnalelor mai intense emise aici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.