Un grup de reprezentanti ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a manifestat pasnic, ieri, in fata Teatrului National din Capitala. Purtatorul de cuvant al MISA, Andrei Gamulea, a declarat ca actiunea este un protest fata de abuzurile
Un grup de reprezentanti ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a manifestat pasnic, ieri, in fata Teatrului National din Capitala. Purtatorul de cuvant al MISA, Andrei Gamulea, a declarat ca actiunea este un protest fata de abuzurile comise de autoritati: "Sprijinim reforma in justitie si protestam fata de toate abuzurile care s-au produs impotriva noastra". De asemenea, el a afirmat ca a fost informat chiar in timpul desfasurarii mitingului ca la sediile MISA din Pipera si Salajan au sosit comunicatele Politiei referitoare la sechestrul asigurator pus asupra celor 69 de locuinte ale unor membri MISA, mentionand ca prin aceasta masura nu le este insa interzisa si desfasurarea cursurilor in cele doua imobile. Printre participantii la miting s-a numarat si presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene. (V.R.)
Furt din cutia milei
Un harghitean care a fost pana acum condamnat de 22 de ori pentru furt este cercetat de politisti dupa ce a furat bani din cutia milei aflata in biserica ortodoxa din orasul Baile Tusnad. Politia a fost alertata, ieri, de o maicuta de la biserica ortodoxa din statiune ca un barbat a luat bani din cutia milei aflata in lacasul de cult, dupa care a disparut. Potrivit IPJ Harghita, este vorba de E.I., in varsta de 50 de ani, fara ocupatie, cu antecedente penale, din comuna Ditrau. Ultima oara a fost pus in libertate in luna octombrie a anului trecut, dar acum risca sa se intoarca in penitenciar, daca va fi gasit vinovat. (V.R.)
Acuzata de pruncucidere
O tanara in varsta de 19 ani dintr-o localitate buzoiana este cercetata pentru pruncucidere dupa ce si-a aruncat fetita nou-nascuta in albia unui rau. Potrivit IPJ Buzau, tanara, din comuna Vintila Voda, a nascut in data de 13 iunie, la domiciliu fara sa fie asistata de un cadru medical, si imediat dupa aceea, si-a aruncat bebelusul in albia raului Slanic, unde localnicii l-au gasit mort. Conform Politiei, tanara a fost descoperita in cursul zilei de ieri si este in prezent internata la spital. Cercetarile in acest caz sunt continuate de Parchetul Tribunalului Buzau, pentru comiterea infractiunii de pruncucidere. (V.R.)
Tentativa de suicid
Un turist in varsta de 47 de ani din localitatea Gheorgheni a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce s-a aruncat de la etajul al doilea al unui hotel din Eforie. Potrivit Politiei Eforie, Atila Noghi, cazat la un hotel din statiune, a incercat sa se sinucida aruncandu-se de la etaj. Barbatul a suferit multiple fracturi, si a fost transportat la spital unde a suferit o interventie chirurgicala. Anchetatorii au declarat ca barbatul le-ar fi spus ca a vrut sa-si puna capat zilelor din cauza unor datorii. Oamenii legii au afirmat ca Atila Noghi se afla sub influenta alcoolului atunci cand a recurs la acest gest. (V.R.)
Un mort in Buzau
O femeie si-a pierdut viata, iar sotul ei a fost grav ranit ieri, in urma unui grav accident de circulatie petrecut in apropierea localitatii buzoiene Podgoria. Potrivit Politiei, soferul unui autoturism Dacia a intrat fara sa se asigure de pe un drum secundar pe Drumul National E 85, masina fiind izbita violent de o autoturism de teren condus de un cetatean spaniol. In urma impactului, pasagera aflata in autoturismul Dacia, in varsta de 63 de ani, a murit in drum spre spital, iar soferul, in varsta de 70 de ani, a suferit multiple traumatisme si a fost internat la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat. (V.R.)
Noua raniti in Fagaras
Noua persoane, printre care si o femeie insarcinata, au fost grav ranite, in urma unui accident rutier petrecut ieri pe DN 1. Potrivit Politiei Fagaras, cei noua se aflau la bordul unui microbuz inmatriculat in Republica Moldova si se indreptau spre Italia, cand, in apropierea localitatii Fagaras, soferul microbuzului, Sergiu Croy, a depasit un TIR fara sa se asigure si s-a izbit de un autoturism Dacia condus de Marcel Nicula. In autoturismul Dacia se mai aflau sotia si fiica soferului. In urma impactului, microbuzul a intrat pe contrasens, s-a lovit de un cap de pod si s-a rasturnat. Cei noua pasageri au fost transportati la Spitalul Municipal Fagaras. Cercetarile sunt continuate de Politia Fagaras care urmeaza sa stabileasca cu exactitate circumstantele producerii accidentului. (V.R.)
Dealeri dupa gratii
Jumatate de kilogram de canabis a fost confiscat, in urma cu doua zile, de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara, din bagajele unor tineri care se intorceau din Franta. Potrivit CZCCOA Timisoara, reteaua din care tinerii faceau parte era monitorizata din luna martie. Bogdan P. si Marius C., cu varste cuprinse intre 21 si 23 de ani, din Timisoara, au fost retinuti, la fel ca si Jean C., considerat capul retelei, si G. Dinu. Cei patru au fost prezentati ieri Tribunalului Timis, cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic international de droguri de mare risc. In paralel au fost perchezitionate mai multe imobile din Timisoara, iar 16 persoane, membri ai retelei sau consumatori, au fost audiate de procurori. (V.R.)
Traficanti capturati
O retea de traficanti de arme si stupefiante a fost depistata de politistii harghiteni. Potrivit IPJ Harghita, oamenii legii au prins in flagrant, in urma cu cateva zile, un tanar, B.L.C., in varsta de 18 ani, care incerca sa vanda 51,2 grame de canabis si un pistol cu gaze de calibrul 9 mm, intr-un local din Municipiul Miercurea Ciuc. In urma extinderii anchetei, au fost depistate alte sapte persoane, printre care si un cetatean strain, student in Romania, implicate in traficul de armament si droguri. Politistii au ridicat de la domiciliul a doi dintre ei alte doua pistoale cu gaze de calibrul 9 mm si trei cartuse aferente. Cei opt fac parte dintr-o retea de traficanti bine organizata. Cercetarile sunt continuate de specialistii din Bucuresti. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.