Comisia SRI a finalizat raportul referitor la Omar Hayssam, in care se arata ca SRI nu este responsabil de disparitia sirianului, pentru ca DIICOT nu a mai solicitat Serviciului sa-l monitorizeze pe inculpat, dupa eliberarea acestuia, desi el era cer
Comisia SRI a finalizat raportul referitor la Omar Hayssam, in care se arata ca SRI nu este responsabil de disparitia sirianului, pentru ca DIICOT nu a mai solicitat Serviciului sa-l monitorizeze pe inculpat, dupa eliberarea acestuia, desi el era cercetat in mai multe dosare de urmarire penala, informeaza Mediafax. "Cu privire la obligatiile SRI dupa declansarea urmaririi penale impotriva lui Omar Hayssam, comisia a constatat ca Serviciul a sprijinit actiunile Parchetului General si ale DIICOT prin expertize, rapoarte si activitati specifice solicitate potrivit legii. Dupa punerea in libertate, DIICOT nu a mai solicitat SRI sa-l monitorizeze pe Hayssam, astfel incat, dupa declansarea urmaririi penale, SRI nu-i mai reveneau responsabilitati in urmarirea inculpatului", conchide ancheta parlamentara a Comisiei SRI. "Omar Hayssam a fost in atentia SRI incepand cu anul 1995. Informatiile obtinute de Serviciu pun in evidenta urmatoarele tipuri de activitati: contrabanda cu tigari si cafea, prin intermediul unor societati controlate de interpusi; devalizarea unor societati aflate in procedura de privatizare: Foresta Nehoiu, IPRS Baneasa, Polirom Roman, Metalurgica Aiud; evaziune fiscala; ilegalitati cu privire la exploatarea, achizitionarea, prelucrarea, transportul si tranzactionarea masei lemnoase si produselor rezultate din exploatarea masei lemnoase in judetele Bacau, Suceava, Neamt", scrie raportul intocmit de Comisia SRI. Raportul mentioneaza ca SRI a pus la dispozitia organelor de urmarire si cercetare penala datele si informatiile obtinute cu privire la activitatile infractionale ale lui Omar Hayssam, iar informarile transmise de Serviciu s-au finalizat prin instrumentarea a cinci dosare de urmarire penala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.