Vaccinul gripal lipseste din farmacii, iar Ministerul Sanatatii intarzie a doua etapa de vaccinare antigripala gratuita. Ministerul Sanatatii spune ca intarzierea este cauzata de importatori. Presedintele Asociatiei Distribuitorilor si Import
Vaccinul gripal lipseste din farmacii, iar Ministerul Sanatatii intarzie a doua etapa de vaccinare antigripala gratuita. Ministerul Sanatatii spune ca intarzierea este cauzata de importatori.

Presedintele Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM), Vasile Viorel, sustine ca ""nu se poate vorbi de o criza de vaccin gripal, deoarece nu este epidemie de gripa. Dar, comparativ cu anii anteriori, in acest an, nici o programare de import nu s-a respectat, deoarece producatorii traditionali au intarziat din motive tehnice livrarile. De asemenea, trebuie stiut ca fata de alti ani, acum SUA au comandat o cantitate mai mare de vaccin"". Sansa noastra este ca, deocamdata, vremea tine cu noi. Presedintele ADIM anunta ca in prima saptamana a lunii noiembrie, in farmacii se va gasi totusi vaccinul gripal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.