Persoanele care au iesit deja la pensie vor avea venituri suplimentare incepand din 2008, cand va fi dat in folosinta pilonul patru al sistemului de pensii, a declarat, ieri, la Dubrovnik, Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigu

Persoanele care au iesit deja la pensie vor avea venituri suplimentare incepand din 2008, cand va fi dat in folosinta pilonul patru al sistemului de pensii, a declarat, ieri, la Dubrovnik, Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS).

Potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere, pensionarii si persoanele care urmeaza sa se pensioneze si au pana la 52 de ani vor primi lunar sau trimestrial o suma egala de la un fond de pensii administrat privat. In aceasta situatie se afla aproximativ 6 milioane de romani care primesc o pensie medie de 100 de euro. ""Nu este o crestere de pensie, ci sunt beneficii suplimentare platite in afara pensiei. Este o masura compensatorie pentru cei care nu mai pot deveni contribuabili la sistemul de pensii private. Toti pensionarii vor primi aceeasi suma, dar va exista un plafon de 2.000 de lei peste care nu se vor suplimenta veniturile prin acest sistem"", a precizat Seitan, la a sasea conferinta internationala organizata de Euromoney.

DIN PRIVATIZARE. Noul fond de pensii va fi infiintat din actiunile reziduale pe care le mai detine statul la societati deja privatizate (RomTelecom, Petrom, BCR), dar si din banii obtinuti din privatizarea BCR, CEC sau a societatilor din domeniul utilitatilor. Societatea care va administra fondul va fi selectionata prin licitatie internationala. Pana la finele anului 2007, legea ar trebui sa iasa din Parlament, astfel incat, la inceputul anului 2008, sistemul sa poata functiona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.