Partidul Edinaia Rossia (formatiunea aflata la guvernare la Moscova) si Alianta Moldova Noastra de la Chisinau (aflata in opozitie) au cazut de acord asupra unui protocol de colaborare. Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute de Constant
Partidul Edinaia Rossia (formatiunea aflata la guvernare la Moscova) si Alianta Moldova Noastra de la Chisinau (aflata in opozitie) au cazut de acord asupra unui protocol de colaborare. Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute de Constantin Kosaciov, presedintele comisiei prezidiului pentru relatii economice al Edinaia Rossia, si liderul AMN, Serafim Urechean, care s-au intalnit la Moscova in cadrul forumului partidelor politice europene "Pentru viitorul democratiei", informeaza pagina electronica http://www.edinros. ru/.
Kosaciov a afirmat ca dezvoltarea relatiilor moldo-ruse necesita o atentie si un control politic sporit, inclusiv, din partea partidelor politice, iar in cadrul intalnirii cu presedintele AMN s-a apreciat ca aceste relatii parcurg acum nu cea mai buna perioada de dezvoltare. Kosaciov si Urechean s-au inteles sa dezvolte relatiile dintre partidele lor. Serafim Urechean a declarat ca "Republica Moldova trebuie sa stabileasca relatii la fel de active si echilibrate cu vecinii din est si cei din vest, tinand cont de traditiile formate si de situatia actuala. Este un fapt absolut evident ca Rusia a fost si va fi mereu un partener important pentru Moldova. Rusia poate fi un partener interesant si cu perspectiva in rezolvarea multor probleme cu care se confrunta Moldova in lumea contemporana, inclusiv problema Transnistriei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.