Uniunea Sindicala MediaSind constata ca in ultima perioada s-au inmultit atacurile clasei politice impotriva breslei jurnalistilor si atrage atentia acuzatorilor ca orice incercare de a lovi intr-una dintre cele mai importante institutii ale statului
Uniunea Sindicala MediaSind constata ca in ultima perioada s-au inmultit atacurile clasei politice impotriva breslei jurnalistilor si atrage atentia acuzatorilor ca orice incercare de a lovi intr-una dintre cele mai importante institutii ale statului, presa, este sortita esecului. "Lista neagra a actiunilor politicienilor impotriva jurnalistilor cuprinde atat caracterizari de maidan de genul <<gaozar>> - afirmatia apartinand chiar sefului statului - cat si actiuni concrete de genul refuzului partidelor politice de a depolitiza cele doua institutii publice de radio si televiziune, sau incercarile disperate ale politicienilor de a impune o lege a presei. Zilele trecute am asistat la un nou atac venit din partea presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, prin care acuza intreaga presa ca nu este independenta, iar pe jurnalisti ii numea <<noii securisti>>", semnaleaza MediaSind intr-un comunicat de presa difuzat ieri. Referitor la independenta presei, Uniunea aminteste de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Mass-Media si de Codul Deontologic, acte care care reglementeaza clar regulile din intreaga mass-media. "U.S. MediaSind va protesta fata de orice incercare a clasei politice de a submina independenta presei si va prezenta orice derapaj al politicienilor in Raportul de tara privind independenta presei, document care este transmis anual Federatiei Internationale a Jurnalistilor si celorlalte organizatii internationale din domeniu", se arata in comunicatul semnat de presedintele Uniunii, Cristi Godinac.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.