""Noaptea groazei"", sarbatorita pe intregul mapamond Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sarbatori, originile ei gasindu-se cu mii de ani in urma. Sarbatoarea pe care o cunoastem sub numele de Halloween a fost influentata, de-a lungul

""Noaptea groazei"", sarbatorita pe intregul mapamond

Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sarbatori, originile ei gasindu-se cu mii de ani in urma. Sarbatoarea pe care o cunoastem sub numele de Halloween a fost influentata, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. In Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era Festivalul de la Samhain, iar la crestini, Sarbatoarea Tuturor Sfintilor sau a Tuturor Sufletelor. Din considerente comerciale, in prezent este considerata Noaptea Groazei.

COSTUMATII. Toata lumea se pregateste de petrecere. Halloween-ul este una dintre cele mai asteptate sarbatori din lume. Asta si datorita cerin-telor abundente de masti, costume speciale sau aranjamente si decoratiuni specifice sarbatorii fortelor malefice. Pana si vedetele de la Hollywood s-au agitat din timp sa-si procure costumatiile de rigoare. Fie ca sunt varcolaci, sanziene, vrajitoare, demoni, schelete, lilieci sau alte spirite malefice, costumatiile sunt foarte ""gustate"" chiar si de adulti. Pentru unii insa este o dubla sarbatoare, intrucat acestia sunt nascuti de Halloween. Piper Perabo, actrita din filmul ""Coyote Ugly"", Vanilla Ice, Adam Horovitz din trupa Beastie Boy, Rob Schneider, Dermot Mulroney - vedeta din ""The Family Stone"", jucatorul de baseball Fred ""Crime Dog"" McGriff, tobosarul formatiei U2, Larry Mullin, Peter Jackson - regizorul peliculei de succes ""Stapanul inelelor"", Deidre Hall din serialul ""Zile din viata noastra"", Michael Landon, starul din ""Little House on the Prairie"", Dan Rather - stiristul de la CBS, sau actrita Dale Evans isi serbeaza in fiecare an ziua de nastere intr-un mod cu totul si cu totul special. Dintre cei care nu mai sunt in viata, poetul John Keats, artistul baroc Johannes Vermeer si comediantul John Candy fac parte din grupul ""halloween-ilor"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.