Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la intoarcerea de la Budapesta, ca a avut mai multe discutii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, inclusiv pe tema comisarului european, dar a refuzat sa faca publice persoanele no
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la intoarcerea de la Budapesta, ca a avut mai multe discutii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, inclusiv pe tema comisarului european, dar a refuzat sa faca publice persoanele nominalizate.
"Am discutat cu domnul Barroso si ieri (duminica - n.r.) cand am avut prilejul sa participam la dineu impreuna, si astazi, la dejunul de dupa manifestarile publice. Sigur ca am discutat toate subiectele, inclusiv despre comisar", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Premierul nu a dorit sa faca publice persoana sau persoanele propuse si a cerut, din partea opiniei publice, doar "putina rabdare". De asemenea, primul-ministru a precizat ca nu se poate pune problema despre o data limita privind anuntarea numelui persoanei propuse, dar a amintit ca acest procedeu nu poate dura foarte mult. "Dupa ce persoana este agreata de presedintele Comisiei Europene, urmeaza audierile din Parlament, iar in final este nevoie de aprobarea formala a Consiliului European", a afirmat primul-ministru.
Vosganian, varianta logica
Intrebat daca Varujan Vosganian este cel la care s-a gandit pentru ocuparea functiei de comisar european, Tariceanu nici nu a confirmat dar nici nu a infirmat. "Presa a procedat in mod logic si a facut o proprie evaluare a unor persoane care ar putea sa indeplineasca astfel de functii, dar aceasta este o procedura care vizeaza Guvernul Romaniei si presedintele Comisiei Europene si nu pot sa fac mai multe dezvaluiri in legatura cu persoanele care ar putea face obiectul unei nominalizari", a spus Tariceanu.
Premierul a tinut sa sublinieze faptul ca se va alege o singura persoana si prin dezvaluirea numelor celorlalte nu ar vrea sa produca o problema de imagine, pentru ca si acestea au meritele lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.