Toate privirile fanilor Formulei 1 au fost atintite, duminica seara, in Marele Premiu al Braziliei, desfasurat pe circuitul Interlagos, la septuplul campion mondial Michael Schumacher (foto, dreapta), care urma sa evolueze pentru ultima data in Marel
Toate privirile fanilor Formulei 1 au fost atintite, duminica seara, in Marele Premiu al Braziliei, desfasurat pe circuitul Interlagos, la septuplul campion mondial Michael Schumacher (foto, dreapta), care urma sa evolueze pentru ultima data in Marele Circ, dar si la spaniolul Fernando Alonso, care avea nevoie de un singur punct pentru a-si pastra coroana mondiala. Dupa o cursa destul de linistita, Alonso a terminat pe locul secund, in spatele locotenentului de la Ferrari, brazilianul Massa, si a castigat pentru a doua oara consecutiv laurii mondiali, demonstrand din plin ca poate fi considerat un demn inlocuitor al marelui campion de la Ferrari. Din pacate, desi germanul nu si-a dezamagit fanii, reusind o noua cursa senzationala, in ciuda problemelor tehnice care nu l-au ocolit nici la ultima sa aparitie, Schumi ramane cu regretul de a nu fi urcat pe podium. Dar asta, nu din cauza prestatiei sale, ci a ghinionului care nu l-a ocolit, fiind obligat in turul al noualea sa intre la standuri din cauza pneului din stanga, care a plesnit dupa ce a rulat peste niste resturi lasate de coliziunea bolizilor BMW. Totusi, etalandu-si din nou calitatile exceptionale, care l-au facut sa devina cel mai titrat pilot din toate timpurile, Schumi a terminat cursa pe locul patru, desi dupa zece tururi era pe ultima pozitie! Iar evolutia sa a fost caracterizata de specialisti ca fiind, "o retragere fara gloria unui nou titlu mondial sau a unei victorii de etapa, dar in stil de mare campion." La final, Schumi a afirmat ca i-ar fi placut sa fie pe podium. "Sunt bucuros pentru Felipe, care a pilotat incredibil. Este genial pentru el sa fie primul brazilian care castiga la Interlagos dupa Ayrton Senna. Ar fi fost frumos sa fiu alaturi de el pe podium. As dori sa-l felicit si pe Fernando Alonso, pentru titlul obtinut. Din pacate, cursa mea de azi a fost compromisa de problemele din turul 9, de care am aflat prin radio", a spus Schumi. In urma rezultatelor din Brazilia, Renault a reusit a doua dubla consecutiva, pastrand atat laurii mondiali ai constructorilor, cat si coroana pilotilor prin Alonso, care se desparte din sezonul viitor de echipa sa, urmand sa preia volanul unui bolid McLaren-Mercedes. Iata si podiumul celor doua sectiuni: piloti - 1. Fernando Alonso (134 p); 2. Michael Schumacher (121 p); 3. Felipe Massa (80 p); constructori - 1. Renault (206 p); 2. Ferrari (201 p); 3. McLaren-Mercedes (110 p).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.