Dupa ce statul elen a anuntat ca va vinde pachetul de 38% din actiunile OTE, ratingul acordat de agentia Moodya€™s Investors Service pentru imprumuturile pe termen lung si pentru facilitatile de credit emise de divizia OTE PLC s-a inrautat
Dupa ce statul elen a anuntat ca va vinde pachetul de 38% din actiunile OTE, ratingul acordat de agentia Moodya€™s Investors Service pentru imprumuturile pe termen lung si pentru facilitatile de credit emise de divizia OTE PLC s-a inrautatit.
Conform Moodya€™s, aceasta decizie va afecta obligatiuni in valoare de aproximativ cinci miliarde de euro. Daca participatia statului va scadea sub 20%, evaluarea va scadea si mai mult, criteriul fiind scaderea sprijinului guvernamental pentru companie.
OTE este liderul pietei de telecomunicatii din Grecia, detine compania Cosmote, prezenta si in Romania, si este actionar majoritar la Romtelecom, cu 54% din actiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.