Preluarea Electrocentrale Galati, Constanta si Bucuresti de catre comunitatile locale va fi decisa intr-o saptamana, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Galati, Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (M
Preluarea Electrocentrale Galati, Constanta si Bucuresti de catre comunitatile locale va fi decisa intr-o saptamana, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Galati, Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Potrivit acestuia, ministrul Economiei, Codrut Seres a evitat sa ia o decizie pana in prezent, timpul ramas la dispozitie fiind scurt. "Peste o saptamana se implinesc cele 30 de zile in care ministrul Economiei trebuie sa-si exprime punctul de vedere referitor la Electrocentrale. Daca nu si-l va prezenta, intra in sedinta de Guvern pe aprobare tacita", a spus Mircea Toader. El este de parere ca termocentralele ar putea fi subordonate comunitatilor locale pana la sfarsitul anului. Toader sustine ca fostul ministru PSD al Industriei, Dan Ioan Popescu, este cel din cauza caruia Electrocentrale Galati nu a ajuns in subordinea consiliului local. Secretarul de stat a spus ca l-ar fi auzit pe Dumitru Nicolae, primarul social-democrat al Galatiului, aflat in functie la al doilea mandat consecutiv, plangandu-se ca Popescu se opune preluarii Electrocentrale. "Imi pun aceeasi intrebare si sper sa nu fie chiar asa: Dumitru Nicolae se vaita foarte mult ca a avut toate parghiile - era primarul PSD-ului, la guvernare era PSD-ul, la guvernarea locala 90% erau consilieri PSD - aveau toate parghiile si nu a putut sa treaca Electrocentrale (la Consiliul Local, n.r.), lovindu-se de fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu. Spre ghinionul lui, Dan Ioan Popescu a ajuns vicepresedintele Partidului Conservator si se loveste iarasi de el. Sper sa avem mai mult succes", a mai spus Toader. Conform unor declaratii ale ministrului Codrut Seres, termocentralele care nu vor fi transferate autoritatilor publice locale si care nu vor fi nici privatizate, vor trece in componenta Hidroelectrica, ca rezerve de capacitate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.