Fondatorul trupei Phoenix
Varsta: 59 de ani Turneul Phoenix, ""Baba Novak"", va avea astazi, la Sala Polivalenta, ultima lui reprezentatie. In deschiderea concertului va evolua o formatie tanara, inca necunoscuta, acest proiect facand parte
Fondatorul trupei Phoenix
Varsta: 59 de ani Turneul Phoenix, ""Baba Novak"", va avea astazi, la Sala Polivalenta, ultima lui reprezentatie. In deschiderea concertului va evolua o formatie tanara, inca necunoscuta, acest proiect facand parte din programul de promovare a tinerelor talente pe care si l-a propus formatia Phoenix. Istoria rockului romanesc este strans legata de numele lui Nicu Covaci, cel care in 1961 se hotareste sa infiinteze o ""formatie de chitare electrice"". Asa a luat fiinta la Timisoara trupa ""Sfintii"", nume preschimbat apoi in ""Phoenix"". Si incepea povestea unei formatii care rezista pe baricadele rockului de patru decenii. Pentru initiativele sale si pentru longevitatea trupei a carui lider este, Jurnalul National il declara pe Nicolae Covaci ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.