Liderul PIN Cozmin Gusa a dezvaluit ieri un caz de "coruptie portocalie", prin care 117 de miliarde de lei vechi, echivalentul a trei milioane de euro, au fost transferate din conturile Postei Romane, in cele ale firmei Continental Asig din Galati, "
Liderul PIN Cozmin Gusa a dezvaluit ieri un caz de "coruptie portocalie", prin care 117 de miliarde de lei vechi, echivalentul a trei milioane de euro, au fost transferate din conturile Postei Romane, in cele ale firmei Continental Asig din Galati, "o firma capusa". Cozmin Gusa a explicat ca documentele care i-au parvenit demonstreaza ca Posta Romana a incheiat cu Allianz Tiriac Asigurari un contract privind o asigurare de viata de grup pentru cei 35.000 de angajati ai institutiei. La randul sau, firma de asigurari a semnat un contract de agent cu Continental Asig, care ar fi incasat comisioane de 61%-66% din valoarea contractului. Tocmai de aceea, Gusa a anuntat ca va sesiza Curtea de Conturi sa verifice legalitatea acestor contracte, precum si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Liderul PIN a mai anuntat ca va aduce si la cunostinta sindicatelor acest caz de "coruptie portocalie". Tot ieri, reprezentantii PIN au solicitat RA-APPS si Secretariatului General al Guvernului sa faca publica lista tuturor politicienilor care locuiesc, in mod ilegal, in locuinte de protocol si sa rezilieze aceste contracte. "In situatia in care acestei cereri nu i se va da curs, vom face o interpelare parlamentara catre secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, care va fi obligat sa raspunda si sa dea socoteala", a spus Oana Rotaru, purtatorul de cuvant al PIN Bucuresti. De altfel, PIN va face si o plangere la DNA, in cazul in care acest caz al locuintelor de protocol nu este rezolvat. Oana Rotaru a mai vorbit si despre "chiriasii portocalii", "politicieni, chiar de la partidele de la putere, directori din ministere", care, potrivit informatiilor PIN, sunt in aceeasi situatie ca Mircea Geoana, Vasile Dancu sau Petre Roman. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.