Un bebelus de doar trei luni a murit dupa ce masina in care se afla impreuna cu parintii sai a fost izbita de un autocar plin cu copii si care, in urma impactului, s-a rasturnat in albia unui parau. Accidentul a avut loc, sambata dimineata, in jurul
Un bebelus de doar trei luni a murit dupa ce masina in care se afla impreuna cu parintii sai a fost izbita de un autocar plin cu copii si care, in urma impactului, s-a rasturnat in albia unui parau. Accidentul a avut loc, sambata dimineata, in jurul orei 9.30, in judetul Brasov, pe drumul ce leaga localitatile Harman si Lunca Calnicului. O masina Ford Focus, inmatriculata in judetul Galati, condusa de Pavel Petru George, in varsta de 22 de ani, in care se afla si fetita de trei luni, a intrat pe contrasens, efectuand neregulamentar o depasire, fiind izbit in plin un autocar ce se deplasa din sens opus si in care se aflau 25 de copii, elevi la Scoala Generala nr 2 din Campina. In urma impactului, Fordul a fost distrus aproape in intregime, iar autocarul s-a rasturnat in albia unui parau.
Hematom intracerebral
Bebelusul aflat in Ford, precum si mama si unchiul acestuia, au fost grav raniti, ei fiind transportati la Spitalul de Urgenta Brasov. Copilul de trei luni, care a suferit un hematom intracerebral si a fost adus la spital in coma, a fost supus unei interventii chirurgicale insa a murit. Mama fetitei, Nicoleta T., si unchiul micutului au ramas in continuare internati in spital, starea lor fiind stabila.
Cei 25 de copii si patru adulti care se aflau in autocarul rasturnat, in urma impactului, au fost transportati la Spitalul Judetean si la Spitalul de Pediatrie din Brasov. Acestia au fost supusi unor investigatii medicale in urma carora s-a stabilit ca ranile suferite sunt superficiale. De altfel, ieri, doar unul dintre cei 25 de copii aflati in autocar se mai afla internat in spital, el fiind in afara oricarui pericol.
Fara centura
Medicii de pe ambulanta sustin ca fetita de trei luni a cazut, in momentul impactului, intre scaunele masinii, unde s-a lovit la cap. "Fetita de trei luni nu avea centura de siguranta pe scaunelul pe care se afla, pe bancheta din spate, si in momentul accidentului a cazut si s-a lovit intr-un plastic dur. A suferit un traumatism cerebral. A avut un hematom mare care apasa creierul spre gaura occipitala", a explicat dr. Emilian Matau, purtator de cuvant la Ambulanta Brasov. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.