Mai multe organizatii neguvernamentale din Sibiu au declarat ""razboi"" administratiei locale, dupa ce un nou proiect care vizeaza distrugerea unui parc a fost demarat. ""Salvati Parcul Cetatii"" este titlul actiunii care a fost demarat la Sibiu, si care a lansat o solicitare de sprijin la nivel national.

Dupa ce in urma cu cateva luni a defrisat o alee cu castani, Primaria Sibiu a demarat proiectul de amenajare a unei parcari in Parcul Cetatii, amplasat pe Bulevardul Coposu. Singurul de amploare ramas neatins in zona centrala a viitoarei Capitale Culturale Europene 2007.

Desi in patru randuri proiectul prezentat spre aprobare la Directia Pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National (DJPCCN) Sibiu a primit avize negative atat la comisa locala, cat si regionala, la initiativa primarului Klaus Werner Iohannis, Consiliul Local Sibiu a aprobat proiectul. ""Este o stare normala in cadrul Consiliului Local Sibiu ca proiectele sa fie supuse aprobarii, desi se cunoaste faptul ca acestea au avize negative si chiar nu au toata documentatia necesara intocmita"", sustin reprezentantii DJPPCN Sibiu. ""Suntem supusi unor presiuni greu de imaginat in anul 2006, insa tot ce primeste avize negative la Sibiu se rezolva prin intermediul pasilor sariti direct la Bucuresti"". In conditiile in care primarul Iohannis dispune de o majoritate de 16 consilieri din partea Forumului German Sibiu din totalul de 23 de consilieri, absolut toate proiectele initiate de acesta trec la vot fara nici o problema, chiar daca nu este respectata legea.

Klaus Iohannis