Litoralul Marii Negre ar putea deveni Las Vegasul Europei. Un grup de cazinouri din ""orasul luminilor"" negociaza achizitionarea a doua terenuri pe litoralul Marii Negre si pregateste o investitie de pana la 35 de milioane de dolari in industria j

Litoralul Marii Negre ar putea deveni Las Vegasul Europei. Un grup de cazinouri din ""orasul luminilor"" negociaza achizitionarea a doua terenuri pe litoralul Marii Negre si pregateste
o investitie de pana la
35 de milioane de dolari in industria jocurilor de noroc.

Industria cazinourilor are un potential mare de dezvoltare in Romania. ""Marii investitori americani nu au cum sa mearga in Grecia sau Croatia, unde deja turismul este dezvoltat si toate locatiile ocupate"", spune Victor Jackovich, consilier de investitii, fost ambasador al SUA in Slovenia. ""Avantajul cel mai mare este pozitionarea Romaniei: un stat european, viitor membru UE, foarte aproape de Turcia si Israel, unde jocurile de noroc sunt interzise. Pe langa cazinouri investitorii vor construi hoteluri, dar si terenuri de golf, de tenis, centre de distractie destinate familiei si centre SPA. Aceste investitii vor salva turismul estival, care este unul sezonier"", a spus Jackovich, care a participat prin teleconferinta la dezbaterea ""Turismul romanesc pe piata comunitara"", organizata sambata de Romexpo si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), sectiunea Comert-Turism.

NEGOCIERI. ""Jackovich reprezinta interesele unui grup de cazinouri din Las Vegas. Americanii au identificat deja doua terenuri si se afla in negociere cu proprietarii acestora, investitia ridicandu-se la 25-35 de milioane de dolari"", ne-a declarat Dragos Seuleanu, vicepresedintele CCIR. El a precizat ca aparitia de cazinouri pe litoralul Marii Negre va duce la dezvoltarea zonei prin aparitia unui aeroport, dar si prin prelungirea activitatii hoteliere. Un alt avantaj este acela ca soldatii americani, deja prezenti la baza de la Kogalniceanu, vor fi atrasi de marcile pe care le stiu deja de acasa.

Paradoxal, investitorii americani sunt multumiti de regimul fiscal, dar ar dori inasprirea legislatiei cazinourilor. ""Stabilirea unor zone special dedicate jocurilor de noroc ar duce la o mai buna supreveghere a activitatii acestora, dar si la controlarea mai eficienta a acestei fabrici de bani care uneori ascunde imoralitate"", a spus Seuleanu.

GASTRONOMIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.