Sportivii care au incheiat CM de la Aarhus pe locul doi in topul medaliilor au revenit in tara aseara, in jurul orei 0:00. Cele doar patru medalii obtinute in Danemarca reprezinta cel mai slab palmares din ultimii ani.

Marian Dragulescu a fost vedeta incontestabila a unuia dintre cele mai neproductive loturi din ultima perioada in care gimnastica romaneasca parea sa monopolizeze primele pozitii ale podiumurilor olimpice, mondiale sau europene. Cel poreclit ""Marocanul"" a cucerit doua medalii de aur, in finalele de la sol si sarituri.

PENURIE. In afara de titlurile obtinute de Dragulescu, delegatia romana n-a mai reusit decat alte doua medalii, una de argint, prin Sandra Izbasa la barna si una de bronz, prin aceeasi gimnasta, la individual compus. Alta data punct forte al Romaniei, concursurile masculine si feminine pe echipe au fost ratate complet la Aarhus, nereusind sa aduca decat doua locuri 4. Cu toate acestea, Romania a ocupat locul 2 in clasamentul general pe medalii, fiind devansata de China, cu opt medalii de aur, dar clasandu-se peste Australia, care a adunat doar un aur si un argint.

Citeste si:

MOTIV. Aceasta performanta a fost reusita si gratie disparitiei din prim-plan a unor forte recunoscute pe plan mondial, precum SUA, Rusia si Ucraina sau aparitiei in top a unor natiuni mai putin obisnuite cu performantele in acest sport, precum Italia sau Australia. Unul dintre motivele care au condus spre aceasta situatie il constituie modificarea sistemului de notare impus de FIG.

IZBASA, INGER SI DEMON