Uniunea Europeana se implica in solutionarea conflictelor inghetate din spatiul post-sovietic numai la invitatia partenerilor sai, Republica Moldova si Georgia, a declarat Benita Ferrero Waldner, comisar UE pentru Relatii Externe si Politica de Vecin
Uniunea Europeana se implica in solutionarea conflictelor inghetate din spatiul post-sovietic numai la invitatia partenerilor sai, Republica Moldova si Georgia, a declarat Benita Ferrero Waldner, comisar UE pentru Relatii Externe si Politica de Vecinatate. Intr-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta, oficialul european a subliniat ca UE nu poate inchide ochii la conflictele din imediata vecinatate a blocului comunitar care risca sa submineze reformele din Republica Moldova si Georgia, informeaza Mediafax. "Nu suntem interesati de tensionarea situatiei din zonele conflictelor inghetate, de aceea depunem eforturi pentru reglementarea lor. Consider ca UE joaca un rol constructiv si ca in final numai prin negocieri putem atinge rezultatele de care toti suntem interesati", a mentionat comisarul european. In opinia sa, prin viitoarea recunoastere a independentei provinciei Kosovo, UE va reduce tensiunile din regiune, dar eventualul statut pe care provincia sarba l-ar putea dobandi nu va fi considerat ca un precedent. Oficialul european a accentuat faptul ca UE sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova si Georgiei si va continua sa faca acest lucru in continuare.(D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.