O necesitate pentru unii, un moft pentru altii. Dorinta omului de a fi frumos, sau de a fi cum era inainte de... Inainte de orice! In lumea medicala circula o anecdota: ""O femeie s-a dus la un cabinet de chirurgie plastica si i-a cerut doctorul

O necesitate pentru unii, un moft pentru altii. Dorinta omului de a fi frumos, sau de a fi cum era inainte de... Inainte de orice!

In lumea medicala circula o anecdota: ""O femeie s-a dus la un cabinet de chirurgie plastica si i-a cerut doctorului sa o faca sa semene cu Claudia Schifer. Chirurgul i-a facut o lobotomie"". Exagerarea glumei pune, de fapt, problema vulnerabilitatii psihologice si a pretului urias pe care unele persoane sunt dispuse sa-l plateasca pentru a atinge o imagine de sine ideala.

STANDARD. Ce vede, de exemplu, o adolescenta la un star feminin? Par blond extra-oxigenat, implanturi cu silicon, o piele super-bronzata si tinute vestimentare cat mai sumare. Nu prea pare un model bun de urmat. Cu toate acestea, nu este surprinzator deloc atunci cand adolescenta isi doreste sa isi vopseasca parul blond platinat si sa isi faca un milion de operatii estetice. De ce? Pentru ca aspectul promovat de vedeta pare sa aiba mult succes printre preferintele masculine, si nu numai. Plus dorinta de a avea aceeasi cheie a succesului cu a personajului care are un asemenea ""look"".

Problema este ca starurile pe care le admiram ne ofera un anume standard de frumusete pe care societatea il intretine. De aceea, aspectul cu sani imensi si piele cat mai bronzata ne urmareste peste tot.
Actrita Cameron Diaz este una dintre vedetele care se mandresc cu naturaletea chipului lor. Actrita nu a apelat pana acum la chirurgia estetica, asa cum au facut-o alte colege de breasla. Tomai de aceea isi permite sa spuna: ""Daca s-ar inventa o arma care sa stearga efectul operatiilor estetice din Beverly Hills, as vrea sa fiu acolo cand cineva apasa pe tragaci"".

INDEMN. Cantaretul Tom Jones a fost sfatuit sa imbatraneasca frumos!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.