Rapid a inceput cu un egal al doilea sezon consecutiv in grupele Cupei UEFA, 0-0 in Giulesti cu Paris Saint-Germain. Sigur, PSG-ul nu mai este echipa de acum cativa ani, dar vine totusi din Franta, in timp ce giulestenii, cu un parcurs sub asteptari
Rapid a inceput cu un egal al doilea sezon consecutiv in grupele Cupei UEFA, 0-0 in Giulesti cu Paris Saint-Germain. Sigur, PSG-ul nu mai este echipa de acum cativa ani, dar vine totusi din Franta, in timp ce giulestenii, cu un parcurs sub asteptari in campionat, par sa-si revina odata cu meciurile europene. Meciul n-a avut, practic, istoric. Nici una dintre cele doua echipe nu si-a creat vreo ocazie mai serioasa, egalul fiind parca asteptat de ambele tabere. Rapid a indraznit mai mult, dar nu putea marca decat cu noroc, in timp ce PSG s-a bazat doar pe ultimele 30 de minute, cand l-a folosit si pe Pauleta. Pana la urma, rezultatul a fost echitabil. Pentru calificare, Rapid trebuie sa aduca punct sau puncte din deplasari, iar PSG are nevoie doar de victoriile din partidele de acasa.
R. Lucescu: "Avem sperante de calificare"
Razvan Lucescu crede ca Rapid a avut cea mai buna prestatie de la inceputul sezonului in partida cu PSG. "Ramanem cu amaraciunea faptului ca, in urma unui joc foarte bun, nu am castigat cele trei puncte. Am intalnit un adversar puternic, care, totusi, in prima repriza, a stiut sa joace cu sase fundasi fara sa ii fie rusine. Este un rezultat de egalitate care ne da sperante de calificare, dar care ne atrage atentia ca trebuie sa obtinem o victorie sau doua remize in meciurile din deplasare, cu obligatia de a castiga meciul cu Mlada de acasa. Rapidului nu i-a lipsit nimic, a facut un meci foarte bun, dar am intalnit un adversar puternic, care reprezinta vicecampioana mondiala. Acesta este un punct contabilizat si ma bucur ca am iesit cu fruntea sus din acest joc, dar aspectul jocului a fost echilibrat. Nu putem spune ca ne-am detasat mult peste ei", a afirmat Lucescu. "In aceasta grupa te poti califica cu patru, cu zece, cu cinci, cu sapte puncte, se pot intampla multe. Mi-as dori sa ne calificam de pe orice pozitie. Nu sunt nici fericit, nici suparat pentru acest 0-0. Am pierdut doua puncte, dar am si castigat unul in clasament, tinand cont de valoarea adversarului", a adaugat Lucescu.
Lacombe: "Nu este rau pentru noi"
Guy Lacombe s-a declarat multumit de rezultatul de egalitate din meciul cu Rapid, apreciind ca i-a "supraestimat putin" pe giulesteni. "Consider ca este un rezultat bun, mai ales ca nu am primit gol, dar cu toate acestea cred ca i-am supraestimat putin pe cei de la Rapid si cred ca puteam castiga pe final. S-a terminat egal si nu este rau pentru noi. Ne-am temut un pic de Rapid, era normal sa incepem putin defensiv, dar asa le-am cerut jucatorilor. Cred ca in repriza a doua puteam inscrie. Cred ca am avut o tactica buna anti-Rapid, am jucat om la om si ma pot considera multumit", a declarat Lacombe. Antrenorul echipei franceze a afirmat ca a facut un studiu video special pentru Moldovan, despre care spune ca mai poate juca inca multi ani si i-a remarcat pe mijlocasii de banda si pe atacantii Rapidului. Intrebat daca a preferat sa-i menajeze pe Pauleta si B. Kalou (intrati in repriza secunda) pentru meciul din campionatul Frantei, Lacombe a spus: "Pentru mine, ambele competitii sunt importante, dar cred ca atacantii nu pot juca din trei in trei zile si de aceea mai fac rotatii. Pauleta este un jucator bun, a jucat 30 de minute, dar el poate marca si in ultimul minut. Nu a marcat acum pentru ca s-a pastrat pentru meciul urmator".
Maftei: "Doar noi am jucat la victorie"
Fotbalistii de la Rapid considera ca au pierdut doua puncte in partida cu PSG. "Sunt fericit ca s-a terminat egal, dar eu zic ca mai degraba am pierdut doua puncte, dupa cum s-a jucat. Este bun pana la urma si un rezultat de egalitate. Avem in continuare sanse de calificare, deoarece am intalnit cea mai buna echipa din grupa", a declarat Sapunaru. Capitanul Vasile Maftei a apreciat ca Rapid a dominat partida: "Puteam sa invingem, prin cele cateva ocazii bune pe care le-am avut, dar din pacate nu am inscris. Francezii au venit la Bucuresti si au declarat, si s-a vazut asta, ca si-au dorit un egal. Noi insa am jucat la victorie. Cred ca vom reusi sa ne calificam daca facem inca sase puncte in urmatoarele trei meciuri". La randul sau, portarul Danut Coman a apreciat ca PSG s-a aparat foarte bine. "PSG a fost bine organizata in aparare, din pacate nu am reusit sa marcam, dar cred ca avem in continuare sanse de calificare", a spus Coman. Viorel Moldovan a apreciat ca Rapid a castigat un punct in meciul cu PSG: "Putea sa fie mai bine. Ne-a lipsit golul. Trebuie sa mergem in Israel si sa castigam. Pana la urma este un rezultat echitabil, iar per ansamblu a fost bine". De partea cealalta, portarul Landreau a apreciat ca PSG a facut un meci bun, tinand cont de faptul ca a intalnit sfert-finalista Cupei UEFA de anul trecut. "A fost o placere sa-l revad pe Moldovan. Am stat de vorba, m-a intrebat cum mai merge la Paris. Avem multe in comun, pentru ca am petrecut multi ani frumosi impreuna", a spus Landreau care a fost coechipier cu Moldovan la FC Nantes. Intrebat daca a remarcat vreun jucator de la Rapid, Landreau a spus: "Rapid este o echipa buna, nu neaparat o suma de individualitati. Oricum, pentru noi, Moldovan ramane un jucator important". (MIG)
RAPID - PARIS SG 0-0
Stadion: "Giulesti - Valentin Stanescu"; spectatori: 10.000.
RAPID: D. Coman - Sapunaru, Maftei, I. Rada - Badoi, C. Lazar, Maldarasanu, Art. Karamian - Buga (81 Burdujan), Zicu (67 Griffiths) - V. Moldovan. Antrenor: R. Lucescu.
PSG: Landreau - Mendy, Traore, Yepes, Drame - Paulo Cesar, Rozehnal, Chantome (46 E. Cisse), Armand - Diane (62 Pauleta), Frau (86 B. Kalou). Antrenor: G. Lacombe.
Cartonase galbene: I. Rada (25), Maftei (45), Zicu (49) / Drame (54).
Au arbitrat: N. Ivanov - N. Golubev, Al. Lagun (toti din Rusia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.