Un barbat din Florida este in stare critica dupa ce a fost intepat in piept de catre o pisica de mare care masura peste un metru si jumatate si care i-a sarit pur si simplu pe barca, relateaza presa americana.
Bizarul incident seamana izbitor c
Un barbat din Florida este in stare critica dupa ce a fost intepat in piept de catre o pisica de mare care masura peste un metru si jumatate si care i-a sarit pur si simplu pe barca, relateaza presa americana.
Bizarul incident seamana izbitor cu cel in care vedeta TV Steve Irwin si-a pierdut viata.
Milionarul James Bertakis, de 81 de ani, care avea in piept acul de 30 de centimetri al pisicii de mare, a fost dus cu avionul de urgenta la spitalul Fort Lauderdale.
Medicii au stabilit ca pacientul pierduse foarte mult sange din cauza ranii, acul intrandu-i in piept pe partea stanga, perforandu-i un plaman si oprindu-se foarte aproape de inima.
Bertakis a fost operat pe cord deschis, medicii fiind nevoiti sa-i scoata bucati din acul pisicii care-i ramasesera in rana. Cu toate acestea, chirurgii au declarat ca - in ciuda varstei sale - pacientul are trupul unui barbat de 50 de ani si ca starea sa este stabila, in ciuda gravitatii ranii.
James Bertakis se afla pe barca sa impreuna cu doua nepoate ale sale, cand a fost atacat de pisica de mare. Ulterior, fiul sau, John, a povestit ce s-a intamplat: cei trei iesisera pe mare pentru o dupa-amiaza agreabila, cand, brusc, un peste urias a sarit din apa si a aterizat pe puntea barcii. Stiind ca acest peste nu este agresiv si ca nu s-au inregistrat decat extrem de putine cazuri de atac asupra oamenilor, Bertakis a incercat sa impinga pisica in apa, dar aceasta l-a intepat in piept cu coada care se termina intr-un ac foarte ascutit.
Totusi, spre deosebire de Steve Irwin, James nu a incercat sa-si scoata acul din piept. Nu se stie deocamdata daca acul s-a rupt sau cineva a taiat acul separandu-l de corpul pestelui.
Un accident extrem de bizar
John a povestit ca in ciuda durerilor extraordinare, tatal sau a ramas constient si, ajutat de nepoatele sale a reusit sa ajunga la casa sa din Lighthouse Point de unde a chemat salvarea.
Catherine Bertakis, una dintre nepoate a declarat ca "bunicul este un atlet. Foarte rar a fost bolnav, eu cred ca traieste intr-un corp de 35 de ani. Ar trebui sa traiasca pana la 120 de ani. Din pacate a avut niste dureri ingrozitoare. Mi-a zis ca simte ca si cum ar fi avut o lama de cutit in piept, care il taia din ce in ce mai tare". John Bertakis, care acum se ocupa de afacerea familiei, ce include si mai multe fabrici de prefabricate din Michigan, a mai povestit ca "tata a pierdut foarte mult sange. Inca suntem in stare de soc. Speram cu totii ca se va face bine, pentru ca este un om puternic".
Primii care l-au tratat pe Bertakis au fost paramedicii, care au relatat si ei ca "suferea foarte tare, mai ales ca toxinele din acul pestelui se imprastiau in corp. Suntem chemati destul de des in zona din cauza atacurilor rechinilor. Insa de 23 de ani de cand lucrez aici nu am mai auzit de asa ceva. Este extrem de ciudat". Acestia au recuperat si pisica de mare, care a murit in barca, au invelit-o in gheata si au dus-o la laborator ca sa fie examinata de specialisti.
Cunoscutul om de televiziune Steve Irwin a murit la data de 4 septembrie cand o pisica de mare l-a intepat in inima in timp ce filma in adancuri. Atunci, expertii au declarat ca este foarte rar pentru un astfel de peste sa atace in felul acesta. Acum, specialistii au spus acelasi lucru.
Expertul maritim Carl Luer a declarat ca se mai intampla ca pisicile de mare sa sara din apa, insa nu se stie de ce "sariturile lor sunt spectaculoase, iar aceasta pisica sigur nu avea intentii ucigase cand a sarit pe barca. Nu am mai auzit de un caz asemanator niciodata. Eu cred ca a fost un accident, un accident foarte ciudat. In orice caz, nimeni nu ar trebui sa se apropie de astfel de pesti, ca sa nu fie ranit". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.