Studioul Cinematografic Sahia Film revine pe piata productiei de film cu o comedie savuroasa de situatie, un mediu metraj ce figureaza deja pe agenda festivalului Dakino, care va avea loc in noiembrie. In septembrie, cu ocazia Festivalului In

Studioul Cinematografic Sahia Film revine pe piata productiei de film cu o comedie savuroasa de situatie, un mediu metraj ce figureaza deja
pe agenda festivalului Dakino, care va avea loc in noiembrie.

In septembrie, cu ocazia Festivalului International al Producatorilor Independenti de Film de la Constanta, Sahia Film acorda un premiu casei de productie ""Moldova Film"", pentru scurtmetrajul ""Sasa, Grisa si Ion"". Dupa festival, parte din echipa de producatori din Republica Moldova semna un contract cu Sahia pentru productia unui film de mediumetraj, avandu-l ca scenarist si regizor pe Petru Hadarca (fost director general al Teatrului National din Chisinau). Filmul se numeste ""Pam para ram"" si este o comedie savuroasa de situatie.

AD-HOC. Scenariul este inspirat dintr-o intamplare reala, petrecuta in Republica Moldova si are ca subiect un grup de lautari tocmiti sa cante la o nunta. O nunta unde nu vor ajunge niciodata. In film, lautarii se urca intr-o sareta si pornesc spre nunta, care are loc la Urlati. Agata si doua ""pasari de noapte"", dar drumul se dovedestea€¦ absurd. Ei cad unul cate unul din caruta (unul dintre ei, se pierde in timp ce incearca sa-i cante la ureche iepei naravase), apoi se regasesc printr-un miracol. Incearca sa ajunga la nunta bagati in cisterna tricolora a unui tractorist nebun, dar nu ajung la nunta, ci laa€¦ puscarie. Totul intretaiat cu momente de la nunta de un kitsch incomensurabil. Un comic de situatie ce include replici savuroase si o coloana sonora pe masura.

Filmul, desi mediumetraj, poate deveni oricand un lungmetraj promitator. Distributia include atat actori de meserie (Nicodim Ungureanu, Dorin Andone, Manuela Golescu, Ioan Albu), cat si actori ad-hoc. Mai precis, pentru a scadea costurile, in film au jucat o parte dintre salariatii Sahia Film, in frunte cu directorul general, Marius Iurascu! Astfel, Nasul Mare a fost directorul Sahia, fiica Nasului a fost chiar fiica directorului, Tractoristul Banderas (ce conduce un tractor cu cisterna tricolora pe care scrie ""Desperado!"") a fost operatorul de traveling de la Sahia, Sorin Tanasescu, Socrul Mic - Nea Gheorghe - a fost cascadorul Ioan Albu (regizor la Sahia Film) s.a.

DESPERADO. Un Banderas autohton, dotat cu tractora€¦


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.