""Nimic nu este nou sub soare. Chiar ultimele inventiuni ale modei isi gasesc antecedente in trecutul indepartat al omenirii. Sunt clasice rafinamentele cosmetice ale femeilor asiriene, egiptene, elene si romane. Moda sprancenelor jupuite, care a fac
""Nimic nu este nou sub soare. Chiar ultimele inventiuni ale modei isi gasesc antecedente in trecutul indepartat al omenirii. Sunt clasice rafinamentele cosmetice ale femeilor asiriene, egiptene, elene si romane. Moda sprancenelor jupuite, care a facut ravagii in ultimii ani, a fost practicata si acum un secol. In adevar, pe la 1856, se putea citi in ziarele pariziene urmatorul anunt: «In cabinetele noastre se smulg sprancenele fir cu fir, dupa un desen care se schimba in fiecare luna». Istoria modei feminine ne arata ca acest sistem de infrumusetare s-a introdus acum patru secole. In adevar, rusoaicele isi smulgeau sprancenele insa acum 500 de ani, spre a le inlocui cu altele artificiale. Dar acestea arata mai bine daca se foloseste nuanta mata de pudra care sa sublinieze frumusetea nou desenata. Ea trebuie sa se intinda uniform pe fata, fara sa formeze graunte vizibile cari dau obrazului un aspect de masca. Pudrele opace si dense vulgarizeaza pe femeia cea mai frumoasa. Pudra En Vogue preparata cu o deosebita ingrijire e de o fineta si aderenta inegalata, ceea ce o face atat de apreciata de femeia cocheta"".

Ilustratiunea Romana,
16 octombrie 1935


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.