Medicul dumneavoastra adopta stilul clasic? Poarta halat alb impecabil, camasa si cravata? Este mai mereu cu zambetul pe buze? Acesta este genul de medic in care pacientii au incredere. Un studiu realizat la Universitatea Otago din

Medicul dumneavoastra adopta stilul clasic? Poarta halat alb impecabil, camasa si cravata? Este mai mereu cu zambetul
pe buze? Acesta este genul de medic in care pacientii au incredere.

Un studiu realizat la Universitatea Otago din Noua Zeelanda a aratat ca tinuta medicilor influenteaza increderea si optimismul pacientilor. Cei 451 de participanti la studiu au marturisit ca prefera medicii care adopta o tinuta clasica: pantalon inchis la culoare, camasa, cravata si halat alb. Totodata, ei au mai declarat ca au incredere in medicii decontractati, care se adreseaza pacientului cu optimism si cu zambetul pe buze.

VESTIMENTATIE SPORT. Chiar daca majoritatea pacientilor considera ca vestimentatia sport - pulover, jeans, adidas - nu este tocmai potrivita pentru medici, ea este acceptabila in viziunea pacientilor tineri. In schimb, varstnicii dezaproba categoric acest stil vestimentar al medicilor. Mai mult decat atat, pacientii in varsta cred ca medicii in tinuta sport nu dau do-vada de seriozitate pe masura profesiei lor.

Potrivit datelor obtinute de cercetatorii neo-zeelandezi, peste 79% dintre pacienti se simt mai in largul lor daca medicul le spune pe nume. Dar in acelasi timp aproape jumatate asteapta ca medicul sa se prezinte mentionand prenumele si numele de familie si gradul medical. De altfel, medicul ar trebui sa poarte intotdeauna ecuson pentru a putea fi identificat cu usurinta de pacienti si apartinatori, au mai fost de parere majoritatea participantilor la studiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.