Iranul acuzat ca a mituit HamasAmbasadorul Israelului la ONU a acuzat Iranul ca ar fi mituit miscarea Hamas cu 50 de milioane de dolari pentru ca soldatul israelian capturat, in vara, de militantii palestinieni, sa nu fie eliberat. Ambsadorul Israelu
Iranul acuzat ca a mituit HamasAmbasadorul Israelului la ONU a acuzat Iranul ca ar fi mituit miscarea Hamas cu 50 de milioane de dolari pentru ca soldatul israelian capturat, in vara, de militantii palestinieni, sa nu fie eliberat. Ambsadorul Israelului, Dan Gillerman, nu a prezentat insa nici un fel de probe in acest sens si nici nu a oferit mai multe detalii, informeaza BBC. Singurul element in plus, dezvaluit de presa din Israel, este acela ca banii ar fi ajuns la seful biroului politic al miscarii palestiniene Hamas, Khaled Meshaal. Ziarul israelian Yediot Ahronot afirma, in editia de joi, ca eliberarea soldatului a fost blocata dupa ce o delegatie iraniana s-ar fi intalnit cu Khaleed Meshaal la Damasc si i-a oferit acestuia 50 de milioane de dolari. Aparent, Meshaal ar fi acceptat banii si a pus mai multe conditii pentru eliberarea israelianului. In ultimele luni, Egiptul a jucat rolul de mediator intre Israel si palestinieni, in efortul de a aranja un schimb de prizonieri care sa duca la eliberarea lui Shalit. Soldatul israelian Gilad Shalit a fost capturat, in luna iunie, de militantii palestinieni, in timpul unui raid transfrontalier. Hamas, gruparea militanta care conduce in prezent guvernul Autoritatii Palestiniene, a pretins ca, in schimbul eliberarii soldatului Shalit, Israelul trebuie sa puna in libertate o parte dintre palestinienii aflati in inchisorile israeliene. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.