Zece melci s-au aliniat la startul unui concurs de viteza, organizat in premiera in tara noastra in judetul Iasi. Concurentii fugeau ""de nebuni"" cu un centimetru pe minut. Doi dintre ei s-au oprit in mijlocul cursei si s-au imperecheat. Drept pe

Zece melci s-au aliniat la startul unui concurs de viteza, organizat in premiera in tara noastra in judetul Iasi.

Concurentii fugeau ""de nebuni"" cu un centimetru pe minut. Doi dintre ei s-au oprit in mijlocul cursei si s-au imperecheat. Drept pentru care la final au fost descalificati. Cel mai rapid a terminat de parcurs un metru de pista in jumatate de ora. Totul s-a petrecut la Golaesti (Iasi), acolo unde a avut loc primul concurs de viteza la melci.

LA TIGAIE. Castigatorul a fost aurolat cu o salba de beri smulse dintr-un bax, premiu oferit de organizatori. Ceilalti competitori, dupa ce au trecut linia de sosire, au fost mancati la propriu, chiar de antrenor. Bineinteles, dupa ce au fost in prealabil preparati ca la restaurant, de bucatari profesionisti.
Concursul a fost piesa de rezistenta a unui intreg festival ce s-a lasat cu degustari pe ritm de fanfara, muzica populara, foc de artificii. Organizatorul, o firma ce creste si comercializeaza melci. Si care exporta binisor. Ceva ce n-a vazut, dar a cerut Parisul, pentru ca Franta este clientul numarul unu al firmei moldoveano-italienesti crescatoare de melci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.