Dan Voiculescu i-a facut pe ziaristi "noii securisti", motivandu-si calificativul prin existenta numeroaselor tentative de santaj si a ziarelor partizane. Seful conservatorilor, cel caruia CNSAS i-a dat un certificat de politie politica, a mai apreci
Dan Voiculescu i-a facut pe ziaristi "noii securisti", motivandu-si calificativul prin existenta numeroaselor tentative de santaj si a ziarelor partizane. Seful conservatorilor, cel caruia CNSAS i-a dat un certificat de politie politica, a mai apreciat ieri ca niciun "instrument de presa" din Romania nu este independent. Fostul patron declarat al unui trust de presa, Dan Voiculescu a extras aceste concluzii din intalnirea politicienilor cu mass-media, organizata acum cateva zile, reuniune la care a participat si presedintele Basescu. Voiculescu a povestit ca la scurt timp dupa ce a inceput, "intalnirea s-a transformat intr-o tribuna prin care noii securisti, jurnalistii, atacau clasa politica cu niste subiecte invechite, adica era o evidenta dorinta a lor de a domina intalnirea". Chestionat in legatura cu sintagma "noi securisti", Felix a explicat: "Ma refer la faptul ca in presa din Romania sunt foarte multe tentative de santaj, sunt foarte multe ziare care sunt partizane politic ale unor anumite grupari, ale unor anumite orientari. Nu exista la ora actuala in Romania un instrument de presa care sa fie independent. Aceasta teorie, cu independenta presei, este o himera", a continuat conservatorul. Acesta a declarat ca a comandat un sondaj de opinie, in care populatia isi va exprima parerile despre jurnalisti. "Toata ziua vedem care este atitudinea jurnalistilor fata de clasa politica, fata de securisti, fata escroci, fata de oamenii de bine. Vedem mereu atitudinea jurnalistilor. De data asta o sa vreau sa vedem atitudinea a 22 de milioane de romani fata de jurnalisti", a mai spus liderul PC.
CTP: Liderul PC impute atmosfera
Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa (CRP) sustine ca Dan Voiculescu, liderul PC, afirma ca jurnalistii sunt noii securisti, "probabil, in calitate de vechi securist". Cristian Tudor Popescu spune ca, dupa ce mai mult timp l-a comparat pe Dan Voiculescu cu un varan, acum comparatia se indreapta catre un sconcs. "Comportamentul domniei sale, dupa ce i-a facut pe toti romanii colaboratori ai Securitatii, este mai degraba al unui sconcs, care emite jeturi de lichid puturos incercand sa strice toata atmosfera pentru a-si ascunde propriul miros pestilential", a declarat Popescu. In conditiile in care Voiculescu sustine ca toti jurnalistii sunt aserviti cuiva si securisti, el nu face decat sa "imputa atmosfera", precum un sconcs, considera jurnalistul.
Mircea Toma: Voiculescu a inteles ca securistii "erau nasoi"
Mircea Toma, presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei remarca faptul ca Dan Voiculescu acesta a inteles abia acum faptul ca securistii "erau nasoi". "Salut faptul ca, la peste 16 ani de la Revolutie, Voiculescu a facut un progres urias, dandu-si seama ca securistii erau nasoi. Santajau, erau manipulati politic si manipulau la randul lor", sustine Mircea Toma, citat de Mediafax, facand aluzie la acuzatiile de colaborare cu fosta Securitate ce planeaza asupra liderului conservator. "Nu stiu cat de corecta este viziunea domnului Voiculescu despre presa in general, dar sunt intrutotul de acord cu opiniile sale in ceea ce priveste propriul sau grup de media", a spus Toma. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.