Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, septuplul campion mondial Michael Scumacher (foto), se va retrage, maine, din activitate, dupa ce va lua startul in Marele Premiu al Braziliei. Detinator al mai multor recorduri greu de egalat in Marele Ci
Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, septuplul campion mondial Michael Scumacher (foto), se va retrage, maine, din activitate, dupa ce va lua startul in Marele Premiu al Braziliei. Detinator al mai multor recorduri greu de egalat in Marele Circ (n.n. - 250 de curse, 90 de victorii, 68 de pole-position si 1354 de puncte acumulate in 16 ani), germanul este considerat de specialisti si "inger" si "demon", de numele sau fiind legate mai multe succese, dar si numeroase scandaluri, adversarii acuzandu-l adesea de lipsa de fair-play. Si asta, pentru ca Schumi nu a ezitat sa recurga deseori la fel de fel de manevre pentru a se impune, chiar daca a fost vorba, in 1995, chiar de fratele sau, Ralf! In ciuda tuturor criticilor aduse de-a lungul carierei, Schumi a ramas, insa, cel mai simpatizat pilot de catre fani, fiind desemnat in 2004 si cel mai bun sportiv german al secolului trecut, dupa ce un an inainte a castigat mult ravnitul trofeu al Galei Premiilor Laureus. Totusi, adversarii sai l-au taxat de fiecare data, Damon Hill spunand despre el ca "a ucis spectacolul", iar detinatorul laurilor mondiali, Fernando Alonso, ca este "cel mai sanctionat si mai antisportiv pilot din istoria Formulei 1!". Revenind la cursa de duminica, gazduita de celebrul circuit de la Interlagos, Schumi are sanse, cel putin teoretic, sa-si incheie cariera en-fanfare, in ciuda faptului ca Alonso are zece puncte avans in clasamentul mondial al pilotilor. Iar pentru a intra in posesia celei de-a opta coroane mondiale, germanul nu are la dispozitie decat o singura varianta: sa treaca primul prin fata steagului cu patratele negre, iar Alonso sa nu termine cursa in puncte. O ipoteza greu de imaginat, mai ales ca Alonso si Renault au anuntat ca vor face o cursa tactica, de asteptare, in care vor incerca sa elimine pe cat posibil orice risc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.