De o groaza de ani traiesc cu convingerea ca persoanele cu un aer inocent ascund ceva. Am ajuns la concluzia asta cam din clasa a zecea. In 1990, am intrat la un liceu vestit in ultima vreme datorita unei injunghieri petrecute pe culoar. Era speciali

De o groaza de ani traiesc cu convingerea ca persoanele cu un aer inocent ascund ceva. Am ajuns la concluzia asta cam din clasa a zecea. In 1990, am intrat la un liceu vestit in ultima vreme datorita unei injunghieri petrecute pe culoar. Era specializat pe profil uman, asa ca eram extrem de putini baieti.

La mine in clasa eram cinci si eram considerati multi. In 1991, deja avusesem treaba cu mai multe colege mai mari, in general din cele de la clasele de ""industrie usoara"" ramase de pe vremea lui Ceausescu. La inceputul noului an scolar am remarcat-o pe Bogdana, mai mica cu un an decat mine, deci boboaca. Parea cel mai cuminte copil din lume. Avea o mutra de tocilara, cu ochelari, graseia usor si atunci cand noi, ca niste pusti teribilisti ce eram, scoteam pe goarna cuvinte dure, se-nrosea si belea o privire reprobatoare. Incercand sa joc un rol de macho de mucava, am invitat-o sa chiulim impreuna si sa mergem la o carciuma de peste drum, unde eram bine primiti in subsol, sa nu ne vada profesorii. Spre surprinderea mea a zis da.
In sah
Am constatat ca, iesita din liceu, se comporta cu totul altfel. A baut ca si mine rom, ba chiar a fumat fara sa tuseasca vreo doua tigari. Usor ametit, m-am dat la ea si m-a lasat sa o sarut. Dupa asta ne-am intors la ore. Vreme de vreo trei luni m-a tinut in sah. Chiuleam impreuna, ne pupam, ne plimbam de manuta si atat. Cateodata mai scapa sa ne vedem o ora-doua in week-end. Avea un tata extrem de dur, un jurist cu mutra de acuzator public din anii a€™50. Ii propuneam cu tupeu sa facem dragoste si ea isi clama intruna virginitatea. In vacanta de iarna a fost plecata intr-o tabara de schi. Niste colege binevoitoare mi-au spus satisfacute, la intoarcere, ca Bogdana mea ar fi pus-o in tabara cu un baiat de la Liceul Militar, ba chiar si cu un coleg de an de-al meu. Pe moment nu am crezut nimic, mi se parea ca junele care-mi raportasera presupusele infidelitati erau geloase prosteste pe prietena mea. Pana la urma, mi-a cedat intr-o dimineata, cand ai mei nu erau acasa si am pretextat ca trebuie sa trecem pe la mine sa luam bani de ""cofetarie"", cum botezasem codificat subsolul in care beam rom.
Nebunii
Bineninteles ca nu mai era ""sigilata"". Mi-a zis ca a avut o istorie tragica de amor, inainte de a ma cunoaste, cu fiul unui diplomat olandez care a sedus-o si s-a carabanit la el in tara. A bagat textul cu ""virginitatea mentala"" si ca a vrut sa uite istoria cu baiatul din Amsterdam. Mi-a placut insa faptul ca era destul de versata-n pat, stia sa faca o groaza de chestii si isi folosea minunat limba. Asta ar fi trebuit sa-mi dea de gandit, dar am presupus ca are ""talent nativ"". Au urmat cateva saptamani in care parca o luasem razna. Nu ma gandeam decat la ea, chiuleam mai mult decat de obicei si abia asteptam sa plece ai mei, de dimineata, de acasa. Am facut amor intr-o buda de la Facultatea de Drept, in a carei aula se tinea nu stiu ce concert la care o lasase sa mearga tatal cu mecla sinistra. Intr-un week-end in care se dusese la bunica ei, la Campina, am fugit si eu acolo. Ca in telenovele, asteptam sa se faca noapte sa adoarma mama€™ mare si sa intru pe geam la ea. Ziua o petreceam batand in lung si-n lat oraselul.
Conopida
Toata istoria asta frumoasa nu a tinut prea mult. La un moment dat am observat niste scurgeri suspecte si am simtit usturime in timp ce urinam. In plus, pe organul genital imi crescusera niste chestii care semanau cu niste conopide. Speriat de moarte am alergat la un medic, care mi-a spus cu un aer profesional: "" Tinere, ai o blenoragie, un sculament, de toata frumusetea si in plus te-ai pricopsit si cu vegetatii."" Sculamentul a trecut repede, cu antibiotice. Cu vegetatiile a fost scurt si dureros. M-am dus la Spitalul Colentina si m-am incadrat intr-o coada eterogena (era epidemie-n Bucuresti) formata din militari in termen, elevi, studenti, diversi oameni ai muncii. Toti stateau cu nadragii-n vine si aveau un aer trist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.