Alexandru Radulescu, cel care a impuscat mortal un tanar pe malul lacului Bungetu II, din localitatea Vacaresti, judetul Dambovita, a fost trimis in judecata. Procurorii Parchetului General il acuza pe fostul sef al Asociatiei Fotbalistilor Amatori s
Alexandru Radulescu, cel care a impuscat mortal un tanar pe malul lacului Bungetu II, din localitatea Vacaresti, judetul Dambovita, a fost trimis in judecata. Procurorii Parchetului General il acuza pe fostul sef al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) de uz de arma letala fara drept, omor calificat si lovire sau alte violente. Anchetatorii au stabilit ca Radulescu a folosit intentionat o arma letala, initial pentru a-l ameninta pe Constantin Radulescu, tanarul ucis, apoi pentru a executa un foc de arma in directia capului acestuia, "incalcand constient dispozitiile legale referitoare la obligatia de a nu manipula arma de vanatoare sub influenta alcoolului, intr-o avansata stare de oboseala". Procurorii au constatat ca ex-presedintele AFAN a folosit arma de vanatoare in repetate randuri, culminand cu executarea unei trageri, care a avut ca urmare suprimarea vietii victimei. De asemenea, anchetatorii sustin ca acesta s-a hotarat sa foloseasca arma in momentul in care a apreciat ca victima are o atitudine sfidatoare, ca i se impotriveste si intarzie plecarea de pe malul lacului. "Inculpatul a considerat ca solicitarea victimei de a-i cere explicatii cu privire la interdictia de a se scalda, pe de o parte si de a-i prezenta actele doveditoare asupra "concesionarii lacului" si a dreptului de exploatare a fondului piscicol, pe de alta parte, este nefireasca si a apreciat, avand in vedere si situatiile conflictuale anterioare cu alte persoane, ca este indreptatit sa actioneze in modul in care a facut-o", arata procurorii.
A tras intentionat
Anchetatorii au mai stabilit ca Radulescu, care in acest moment este arestat preventiv, nu a tinut cont de faptul ca prin contractul incheiat cu Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol avea doar dreptul de exploatare a resurselor acvatice vii din Lacul de acumulare Bungetu II, precum si faptul ca drumul de acces pe dig (coronamentul digului), unde se afla victima apartinea domeniului public: "Cu toate ca a cunoscut atat situatia contractuala, cat si regimul drumului de acces pe dig, inculpatul a executat doua focuri de arma succesive, dupa care a lovit cu teava armei caroseria autovehiculului victimei, a incercat sa deschida portiera masinii si a executat cel de-al treilea foc de arma soldat cu uciderea lui Constantin Radulescu si vatamarea a doi minori".
In ciuda faptului ca Alexandru Radulescu a declarat in timpul urmaririi penale ca nu a actionat cu intentie, sustinand ca moartea victimei sale s-a datorat manipularii neglijente a armei, anchetatorii au stabilit cu totul altceva. "Din probele administrate rezulta, fara nici un dubiu, ca inculpatul a actionat cu intentie, si nu din culpa. S-a demonstrat stiintific ca arma pe care a detinut-o era in stare buna de functionare si ca nu se putea declansa o tragere in mod accidental sau neintentionat, urmare a unei manipulari gresite", mai arata procurorii. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Dambovita, instanta competenta sa judece cauza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.