Purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian, are mari sanse sa fie propus, astazi, comisar european de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, in carti fiind si ministrii Mihai Razvan Ungureanu si Anca Boagiu. Potrivit unor surse libera
Purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian, are mari sanse sa fie propus, astazi, comisar european de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, in carti fiind si ministrii Mihai Razvan Ungureanu si Anca Boagiu. Potrivit unor surse liberale, "in proportie de 90%" comisarul european propus de PNL va fi ales de catre Tariceanu dintre Varujan Vosganian si Mihai Razvan Ungureanu, lista largita a liberalilor continand si numele lui Leonard Orban si Cristian David.
Pe aceasta tema, premierul Tariceanu ar fi avut deja mai multe discutii cu José Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene, precum si cu alti oficiali europeni, majoritatea "agreandu-l" pe Vosganian, sustin sursele citate. De asemenea, potrivit acelorasi surse, Tariceanu a discutat cu sapte lideri liberali problema nominalizarii comisarului european. La finalul discutiei, premierul le-a cerut colegilor sa dea un vot "de principiu" cu privire la persoana care ar trebui nominalizata. Vosganian si Ungureanu au luat cate trei voturi, in timp ce pentru Leonard Orban a optat un singur liberal. In cazul in care va fi propus cate un candidat din partea fiecaruia dintre partidele Aliantei, echipele ar putea fi Vosganian-Boagiu sau Ungureanu-Boagiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.