Societatile de investitii financiare au incheiat sedinta de ieri cu o crestere de 0,75% la nivelul indicelelui BET-FI, in timp ce companiile listate la BVB, evidentiate de indicele BET-C, au avut o crestere de 0,29% fata de inchiderea de miercuri.

Societatile de investitii financiare au incheiat sedinta de ieri cu o crestere de 0,75% la nivelul indicelelui BET-FI, in timp ce companiile listate la BVB, evidentiate de indicele BET-C, au avut o crestere de 0,29% fata de inchiderea de miercuri.
Rulajele cu actiuni SIF au totalizat 21,26 milioane de lei, acoperind o pondere de 63,69% din lichiditatea totala din piata, de 33,38 milioane de lei.
Cea mai activa societate a fost din nou SIF Oltenia, cu un rulaj de 6,33 milioane de lei. La inchidere, actiunile SIF Oltenia se plasau la 3,2 lei pe actiune, in crestere de 1,25% fata de inchiderea precedenta, aceasta fiind si cea mai mare crestere dintre societatile financiare. Pe locul doi, in functie de lichiditate, se situeaza SIF Moldova, care, la un rulaj de 5,21 milioane de lei, inregistreaza o apreciere a pretului actiunilor de 0,7%. O crestere buna au avut si actiunile SIF Transilvania, care au adus investitorilor un profit de 1,19% fata de sedinta precedenta. Valoarea schimburilor cu actiuni SIF Transilvania s-a cifrat la 4,26 milioane de lei. Cea mai slaba evolutie au avut-o actiunile SIF Banat-Crisana, care au inchis ziua la acelasi nivel din sedinta precedenta, de 2,76 lei pe unitate. Rulajele cu SIF Banat-Crisana s-au oprit la 1,69 milioane de lei.

BET creste doar cu 0,58%

Cele mai lichide titluri au avut o crestere de 0,58%, influentata de aprecierea de 1,85% a actiunilor Bancii Transilvania. Lichiditatea titlurilor bancii s-a cifrat la 4,13 milioane de lei. Contrar evolutiei bune a titurilor bancii Transilvania, BRD a avut in sedinta de ieri o depreciere de 0,52%, la schimburi in valoare de doar 0,7 milioane de lei.
Nici sectorul bancar nu a avut o zi buna la BVB, astfel ca actiunile Petrom se plaseaza la acelasi nivel de miercuri, de 0,62 lei pe unitate. Valoarea tranzactiilor Petrom se ridica la 2,72 milioane de lei. Pe o lichiditate extrem de redusa, de 0,34 milioane de lei, actiunile Rompetrol Rafinare Constanta aduc investitorilor o pierdere de 0,64% comparativ cu inchiderea precedenta, pretul unei actiuni fiind la inchidere de 0,942 lei.
Contrat evolutiei pietei, compania Antibiotice Iasi isi continua trendul crescator inceput cand Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca va privatiza compania. Astfel, in sedinta de ieri cotatia companiei se plasa in crestere cu 1,95% fata de sedinta precedenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin