Succesul unei afaceri nu depinde doar de volumul capitalului investit, ci si de abilitatea manageriala gratie careia se poate dovedi, in timp, ca si cu bani putini se pot urni afaceri profitabile. In functie de patru niveluri de investitie, respectiv
Succesul unei afaceri nu depinde doar de volumul capitalului investit, ci si de abilitatea manageriala gratie careia se poate dovedi, in timp, ca si cu bani putini se pot urni afaceri profitabile. In functie de patru niveluri de investitie, respectiv 5.000 de euro, 10.000 de euro, 20.000 de euro sau 40.000 de euro, va prezentam idei de afaceri care unele chiar exista pe piata si si-au demonstrat succesul.
Afacerile pe care vi le vom prezenta pot fi demarate atat pe cont propriu, cat si in sistem de franciza.
Investitie initiala de 5.000 de euro
"Cu o asemenea suma pot fi demarate mai multe tipuri de businessuri. Chiar daca exemplele concrete sunt modele dezvoltate in franciza, acestea pot fi demarate si pe cont propriu, de oricine dispune de suma de bani necesara", sustine Eugen Driga, director general al IMO Franchising - societate de consultanta in afaceri.
Asadar, ce tipuri de afaceri se pot initia cu o investitie initiala de minimum 5.000 de euro? De la servicii de lichidare firme, salon mobil de coafura, livrare animale, dresaj canin sau terapeut masaj si pana la businessuri mai putin intalnite, precum instructor de dans, consultant matrimonial, activitate de lobby, dar si multe altele de acest gen care nu necesita investitii si cheltuieli materiale ori de personal semnificative. Investitia initiala de 5.000 de euro reprezinta cheltuieile necesare pentru demararea afacerii si functionarea in primele trei luni de activitate.
Model de afacere: Agentie de webdesign
Investitie necesara: 2.500-5.000 de euro
Taxa de franciza: 2.000 de euro

Investitia minima in dotari si functionarea in primele trei luni este de 500-3.000 de euro. Nivelul acesteia depinde si de dotarile existente deja in firma.Inca din primele zile de functionare, firma poate produce.
Daca potentialul investitor are capacitatea de a aloca unei afaceri pana la 10.000 de euro, posibilitatile sunt cu atat mai variate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.