O veste buna pentru cei ce sufera de ejaculare precoce. Revista The Lancet anunta lansarea unui medicament ce poate imbunatati de 3-4 ori timpul de ejaculare. Pentru barbat, dar si pentru partenera de cuplu, problemele de ejaculare nu pot fi su
O veste buna pentru cei ce sufera de ejaculare precoce. Revista The Lancet anunta lansarea unui medicament ce poate imbunatati de 3-4 ori timpul de ejaculare.


Pentru barbat, dar si pentru partenera de cuplu, problemele de ejaculare nu pot fi subestimate. Barbatul simte frecvent o stare de frustrare, jena, vina. Nu recunoaste ca are o probleme si vorbeste foarte rar de aceasta. Fenomenul atinge intre 30% si 40% dintre barbatii activi sexual. Jon Pryor si colaboratorii lui, urologi de la Universitatea Minnesota din SUA, au testat pe mai mult de 2.600 de barbati suferinzi de ejaculare precoce molecula numita dapoxetina. Aceasta substanta actioneaza moduland nivelul secretiei de serotonina, mesagerul creierului, implicata in acest proces. Rezultatele testului sunt promitatoare. Timpul de ejaculare a crescut de la 2,7 minute la 3,3 minute pentru cei care au folosit acest medicament. ""Este primul medicament care vizeaza in special ejacularea precoce"", sustine Jon Pryor. In mod eronat se considera ca ejacularea precoce este o deficienta proprie barbatilor neexperimentati sexual sau a celor foarte tineri. Dar studiile arata ca este in crestere numarul barbatilor maturi, activi sexual, care au tulburari de ejaculare.
OPINIE. Medicul Nicolae Calomfirescu spune ca atunci cand ejacularea intervine inainte de penetrare sau cinci minute dupa, problema este aceeasi si consta in imposibilitatea tinerii sub control a acestui proces. Nu este o boala in sine: barbatul care ejaculeaza rapid are functia sexuala, doar ca ea se manifesta prea repede. Reactiile sexuale ale acestui barbat se consuma cu viteza. Aceasta ar putea fi un atu in vremurile noastre extrem de grabite. Totusi, in materie de sexualitate, in cuplu e nevoie de preludiu si prelungirea starii de placere...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.