Romania are cea mai mare capacitate de dezvoltare a serviciilor financiare si bancare din Europa de Sud-Est datorita dimensiunii pietei, a declarat ieri presedintele Institutului Bancar Roman, Petru Rares. Acesta a adaugat ca grupurile financiar-banc
Romania are cea mai mare capacitate de dezvoltare a serviciilor financiare si bancare din Europa de Sud-Est datorita dimensiunii pietei, a declarat ieri presedintele Institutului Bancar Roman, Petru Rares. Acesta a adaugat ca grupurile financiar-bancare vor sustine dezvoltarea economiei romanesti. In acest context, sustine Rares, suntem tinta expansiunii grupurilor din Polonia, marilor operatori din Belgia, Austria, precum si a jucatorilor financiari UniCredit, City Bank, Volks Bank, BRD Grup Societe Generale. "Romania este tinta numarul doi dupa Polonia a grupurilor financiar bancare" a mai spus presedintele IBR. Romania si Bulgaria sunt tintele favorite de dezvoltare a retailului, iar procesul de expansiune a grupurilor mari europene in Romania se va intensifica, incepand de anul viitor. Rares apreciaza ca Romania se apropie, treptat, de o plafonare a creditului de consum, in timp ce creditul si leasingul imobiliar vor constitui motorul de dezvoltare, in urmatorii ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.